1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bu Tıbbi İhtiyaçlar Acilen Temin Edilmeli
Bu Tıbbi İhtiyaçlar Acilen Temin Edilmeli

Bu Tıbbi İhtiyaçlar Acilen Temin Edilmeli

Suriyeli mazlumları Esed'den sonra tıbbi yokluk öldürüyor.

01 Aralık 2013 Pazar 13:05A+A-

İki gün önce Halep şehrine 5-15 km uzaklıkta bulunan 5 şehirden (Anadan, Kefer Hamra, Heyyan, Hefret, Beyanun) Türkiye'ye gelen 7 doktorun anlattıkları Suriye’de durumun ne kadar vahim olduğunu resmediyor.

Şok Cihazı Olmadığı İçin İnsanlar Ölüyor!

Gaziantep şehrindeki sivil poliklinik olan 'Yaralı Ev' sorumlularından Muhammed Said Gökdere'ye yardım talep etmeye gelen doktorların durumu görgü tanıklarının ifadelerine göre dokunsan ağlayacak biçimdeydi.

Özellikle kalp durmasında kullanılan ve Suriye'de çok sık ihtiyaç duyulan şok cihazının bu beş şehirde olmayışının birçok insanın hayatına mal olduğu belirtildi.

Bu İhtiyaçlar Acilen Temin Edilmezse…

Daha önceleri Halep ve çevresinde katıldığı sosyal organizasyonlarda doktorlar ile tanıştığını belirten Gökdere, “Ümmet olarak acilen yardım yapmazsak en basit antibiyotik eksikliklerinden yüzlerce hayat son bulacak” şeklinde konuştu.

Suriyelilere yardımda bulunmak isteyenler, Gökdere'ye 0 534 282 00 95 numarasından ulaşabilir.

Özgür Suriye Haber Ajansı, doktorların yanlarında getirdiği acil ihtiyaç maddelerini yayınladı:

1.20131201014300.jpg

2.20131201014315.jpg

Buna ek olarak sosyal medya üzerinde organize edilen “Suriye Kıyamına Yardımlarımız Devam Ediyor” başlıklı etkinlik sonucu 1 ay içersinde başta giyim eşyası olmak üzere birçok temel ihtiyaç malzemesi içeren 5 tır Suriye’ye gönderildi.

Hayra ortak olmak isteyenler etkinlikte yapılan paylaşımları takip ederek organizasyona dahil olabilir, elinde-evinde kullanmadığı fazla eşyasını kardeşleri ile paylaşabilir, ilaç, hazır yiyecek, battaniye, ayakkabı vs. gönderebilirler.

''Suriye Kıyamına Yardımlarımız Devam Ediyor'' etkinliğine git >>

 

HABERE YORUM KAT