1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Bu sütün bedeli ödenemez: Galler'de ineklere sistematik işkence
Bu sütün bedeli ödenemez: Galler'de ineklere sistematik işkence

Bu sütün bedeli ödenemez: Galler'de ineklere sistematik işkence

Hayvan Eşitliği adlı kuruluşun yaptığı soruşturmaya göre Galler’de süt ineklerine karşı ihmal zincirleri ve kötü muamelede bulunuluyor. BBC'de yayınlanan gizli çekilmiş video, İngiltere'de haftanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

18 Şubat 2022 Cuma 10:00A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Sütün gerçek bedeli” şeklinde servis edilen görüntülere göre Güney Galler'de bulunan bir mandıra çiftliğinde ineklere aşırı şiddet uygulandığı, hayvanlara karşı ihmalkar ve insafsızca davranıldığı tespit edildi.

Hayvanların daha iyi şartlarda bakılması ve yaşaması için çalışan bir yapı olan Hayvan Eşitliği, yaptığı soruşturmalar ve elde ettiği verileri basınla paylaştı.

Geçtiğimiz hafta BBC’nin Panaroma belgeselinde yayınlanan görüntülere göre Galler’deki bir çiftlikte ineklere vicdansızlığın da ötesinde muamelelerde bulunulduğu görüldü.

Hayvan Eşitliği adlı yapı için soruşturmalar yürüten araştırmacılar, Güney Galler’deki bir mandırada yaşanan acımasızlığı gizli çekim yaparak kayda aldı.

Carmarthenshire'da bulunan büyük bir mandıra çiftliği olan 'Madox Farm'da hayvanlara kasıtlı bir şekilde şiddet uygulandığı, hayvanların bakımlarının ihmal edildiği, denetim yapan kuruluşların da hayvanlara nasıl davranıldığı konusunda üzerine düşeni yapmadığı ortaya çıkarıldı.

Aşırı şiddet içerdiği için rahatsız edici olan görüntülerde çiftlik çalışanları, hayvanlara tekmeler atıyor, küreklerle hayvanların hassas bölgelerine vuruyor ve hayvanların sütten kesilmemesi için akıl almaz işkencelerde bulunurken görülüyor.  

 

 

Yayınlanan videolarda mandıra işçilerinin, ineklerin yüzlerine ve midelerine tekme attıkları, hayvanların yüzlerini yumrukladıkları anlar BBC’nin Panorama belgeseli üzerinden milyonlarca kişiye ulaştırıldı.

Hayvanlara eziyet edilen çiftlikten elde edilen sütün, İngiltere'nin en büyük süt ürünleri imalatçısı olan ‘Freshways' adlı şirkete tedarik edildiği öğrenildi. Freshways adlı şirketin de küresel ölçekte pazara sahip olan Costa Coffee, British Airways, Londis, Budgens ve P&O Cruises firmalarına işkence edilmiş hayvanların sütlerinden elde edilmiş ürünleri kullandıkları veya sattıkları aktarıldı.

 

İşçilerin metal kürekle ve kesici aletlerle ineklere vurdukları anlar,

inek-1.jpg

 

Ayakta duramayacak kadar zayıf veya yaralı olan ineklerin kalçalarından kaldırılarak soğuk beton zeminde sürüklendiği görülüyor.

inek-2.jpg

 

Bazı ineklerin boğazlarına zorla takılmış olduğu açıkça belli olan tüpler takıldığı görülürken, iç kanaması olan hayvanların tedavi edilmediği görülüyor.

inek-3.jpg

 

Veterinerlerin hasta inekleri ‘uyutma’ önerisine rağmen çiftlik çalışanlarının hayvanları acı çeker halde bir köşeye terk ettikleri kayda alındı.

inek-4.jpg

Bir ineğin doğmamış buzağısının içerisinde kalması sonucu acı içerisinde ölmeye terk edildiği görüntüler Britanya’nın gündemine oturdu.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum