1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu sözlerden neden rahatsız olunur?
Bu sözlerden neden rahatsız olunur?

Bu sözlerden neden rahatsız olunur?

MEU İslami İlimler Fakültesi Dekanı Erdal Baykan sol-Kemalistler tarafından hedef alınıyor?

23 Şubat 2022 Çarşamba 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Mersin Üniversitesi (MEU) İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Mersin ve Haleb arasındaki tarihi, dini ve kültürel bağlara dikkat çekti. “Suriyeli kardeşlerimizin hafızlık icazet törenine katıldık. Haleb’in Şam’ın yurdumuz olduğunu, Mersinimizin -Osmanlı döneminde- Haleb’in nahiyesi olduğunu, bugün burada misafir değil ev sahibi olduklarını söyledik. Gün olur harman olur, her şey aslına döner. Bütün kardeşler bir olur, birlik olur. Hamdolsun gönül coğrafyamız uçsuz bucaksız!” 

Erdal Baykan’ın mülteci düşmanlığının şahlandığı bir dönemde kardeşliği ve dayanışmayı hatırlatan bu sözleri sol-Kemalist yayın organları tarafından hedef gösterildi. Cumhuriyet bu ifadeleri “skandal sözler” başlığıyla haberleştirirken Birgün ise “Mersin'i Suriye'ye bağlayan AKP'li dekan” diyerek olayı “AKP düşmanlığına” indirgedi.

Mersin’in Haleb’in nahiyesi olduğunu bilmeyecek kadar cahil misiniz yoksa nefretten aklınızı mı yitirdiniz? Sol-Kemalistlerin özünde ulusalcılıktan beslenen bir şovenizme sahip olduğunu gösteren bu “skandal haberler” ufku devlet sınırlarının ötesine geçemeyen sığ bir bakış açısından besleniyor.

İnsanlığın meselelerini “Mersin’i Suriye’ye bağladılar” şeklinde böğürerek karşılamak nasıl bir iştir? Tekrar sormak istiyoruz: Bu sözlerden neden rahatsız olunur?

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum