1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu ‘Saçmalıklar’, Evet, Ancak Kuklalara Yaptırılabilir!
Bu ‘Saçmalıklar’, Evet, Ancak Kuklalara Yaptırılabilir!

Bu ‘Saçmalıklar’, Evet, Ancak Kuklalara Yaptırılabilir!

Kabe İmamı olarak nitelenen Şeyh Sudeysî, ‘Bugün elhamdulillah, dünyayı iki büyük güç, Suûdî Arabistan ve B. Amerika birlikte yönetiyorlar’ diyordu..

25 Ağustos 2018 Cumartesi 21:01A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yazısı:

Hatırlıyor muyuz, birkaç ay önce.. ‘Kâbe İmamı’ olarak nitelenen ve ‘kapıkulu ulemâsı’na mükemmel bir örnek oluşturan Şeyh Sudeysî isimli birisi, ‘Bugün elhamdulillah, dünyayı iki büyük güç, Suûdî Arabistan ve B. Amerika birlikte yönetiyorlar’ diyordu..

Suûdî rejimi gözünde büyük âlim olduğu için Kâbe İmamlığı vazifesi-makamı ile taltif edilen bu kişi, Trump denilen çılgın kişinin, Amerikan Başkanlığı’na adaylığını açıkladığı günlerinde İslam ve Müslümanları aşağılayan laflar ettiğinden ve de kendisine sorulan ‘Seçildiğinizde, devletin 18-19 trilyon olan dolar borcunu nasıl kapatacaksınız?’ şeklindeki soruya da, Trump’ın ‘Gaayet kolay.. Körfez ülkelerinden.. Onlar bizim sâyemizde ayakta duruyorlar ve biz desteğimizi çeksek, bir hafta bile ayakta duramazlar.. Onlardan alacağız..’ şeklindeki laflarından da habersizdi. Adam güyâ ‘ulemâ’nın önde gelenlerinden, ama yaşadığı dünyayı anlamaktan, okumaktan, değerlendirmekten âciz..

Yazının Devamı >>>