1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. ‘Bu Mektebler Olmasa, Eğitim Gül Gibi Olurdu!’
‘Bu Mektebler Olmasa, Eğitim Gül Gibi Olurdu!’

‘Bu Mektebler Olmasa, Eğitim Gül Gibi Olurdu!’

​​​​​​​Binali Bey, İmam-Hatib okullarına niçin gidilebileceğine dair bir hedef gösteriyor. Halbuki, halkımız çocuklarını bu okullara, sadece ‘fıqıh öğrensin, imam olsun’ diye değil, ‘Dinine- diyanetine dair bir şeyler öğrensin.’ diye gönderiyor.

27 Eylül 2017 Çarşamba 02:35A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yorumu:

Bir mühendis olan Başbakan Binali Yıldırım’ın sahasında çalışkan birisi olduğu,13-14 yıllık Bakanlığı sırasında uhdesine tevdi olunan işlerindeki başarılarından da anlaşılabilir.

Ancak, Binali Bey’in, konuşmalarında aynı şekilde dikkatli olduğu söylenemez.

Sözgelimi, son Anayasa değişikliği günlerinde bir AK Parti m.vekili,  ‘Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez..’ denilen ilk 4 maddesinin savunulacak bir tarafının olmadığını söylediğinde.. Binali Bey, ‘Bu 4 maddenin devletin temeli olduğunu’ söylemesi karşısında, niceleri, ‘Haydaaa!.’  demekten kendilerini alamamışlardı. Çünkü, darbecilerin jakobenist- tepeden inmeci dayatmalarını ‘devletin temelleri’ olarak ifade edivermişti.

Yıldırım’ın, 18 Eylûl günü Urfa’da, TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş..) imtihanlarının kaldırılması konusundaki sözlerini de Ana Muhalefet başkanı söyleseydi, kesinlikle eleştirirdik..

Yazının Devamı >>>