1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bu İşte Bir Adaletsizlik Yok mu?
Bu İşte Bir Adaletsizlik Yok mu?

Bu İşte Bir Adaletsizlik Yok mu?

Berk bebek hadisesinde çocuğunu evde terk edip tatile giden anne yargılanıyor. Ya baba, onun bu cinayette hiç sorumluluğu yok mu?

06 Kasım 2013 Çarşamba 14:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Berk bebek olayını tüm Türkiye biliyor. Kurban Bayramı sonrasında tüyler ürperten bir olay olarak medyanın yakın ilgisine mazhar olmuştu. Annesinin tatile gidip evde tek başına bıraktığı ve ölümüne neden olduğu Berk bebek dün Gölcük’te Kimsesizler Mezarlığına defnedildiğine dair haberlerle bir kez daha gündeme geldi.

Evlilik dışı dünyaya getirdiği bebeğini evde bırakıp 9 günlük tatilde Hatay’a ailesinin yanına giden anne, kamuoyunu sarsmıştı adeta. Anne Seçil Müge Doğanay’ın Gölcük’te bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yaptığının öğrenilmesi ise daha da şaşırtıcı bulunmuş ve çocukların kimlere emanet edildiği sorusuna yol açmıştı.

Anne Seçil Müge Doğanay şu anda cezaevinde. Çocuğunun ölümüne yol açan eyleminden ötürü yargılanacak. Aslında böyle bir fiilin sahibi kişinin cezaevinden ziyade bir akıl hastanesinde olmasının daha makul göründüğü de söylenebilir elbette ama bu mahkemenin karar vereceği bir şey.

Ortada kamuoyunda infial uyandıran bu suç var ve suçlanan kişi yargılanma neticesinde ağır bir ceza alacak gibi görünüyor. Peki, burada bir adaletsizlik yok mu? Çocuğunu evde tek başına bırakarak ölüme terk eden anne suçlanıyor, ya babası? O başından itibaren çocuğu sahiplenmediği için masum mu sayılıyor?

Medyada yer aldığı kadarıyla annenin ifadesi üzerine, çocuğun babasının halen Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli 3 yıllık polis memuru T.A. isimli şahıs olduğu ortaya çıkmıştı. Sanık ile bir süre birlikte yaşadıklarını kabul eden T.A.’nın  "Evlenecektik, ancak ailelerimiz uygun görmediği için ayrıldık" iddiasında bulunduğu ve "Seçil'in hamileliğinden de bebekten de haberim olmadı. Uzun süredir görüşmüyoruz" dediği medyaya yansıdı.

Berk bebek hadisesi ahlaksızlığın, zinanın, çürümüşlüğün bir tezahürüdür. Ahlaksızlığın sıradanlaştığı, “birlikte yaşamak” adı altında zinanın hoş görüldüğü, teşvik edildiği bir kirliliğin doğal neticesidir. Şüphesiz toplumsal yapının, hukuk sisteminin, medyanın dolaylı biçimde katkıda bulunduğu bu durumla ilgili sorumluluk payı da görmezden gelinmemelidir. Ama öncelikle bu bebeğin dünyaya gelmesine neden olan ve ardından sahiplenmeyerek bu cinayet sürecine yol açan babanın sorumluluğu açıktır, kesindir. Adil bir yargılama için Berk bebeğin babasının da mutlaka annesiyle birlikte sanık sandalyesine oturtulması gerekir. 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum