1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bu haksızlığı durdurun, aileleri parçalamayın!
Bu haksızlığı durdurun, aileleri parçalamayın!

Bu haksızlığı durdurun, aileleri parçalamayın!

Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacıları sınır dışı etme uygulamaları bir çok gayri insanilikleri de beraberinde getiriyor. Aileler parçalanıyor, çocuklar babasız, annesiz bir şekilde bırakılıyor.

23 Ocak 2023 Pazartesi 22:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhalif kesimlerin bol dezenformasyon ve ırkçı soslarla muhacirler aleyhine oluşturduğu rüzgarın etkisi altında kalan hükümetin Göç İdaresi üzerinden izlediği geri gönderme politikası mağduriyetlere sebep olmaya devam ediyor.

Alınan bilgiye göre Hatay Apaydın Geçici Barınma Merkezinden bugün de 43 Suriyeli sığınmacı sınır dışı edildi. Sınır dışı edilen kişilerin arasında geçici koruma kimlik sahibi olanlar da var. Gönderilen muhacirlerin aileleri, çocukları Türkiye'de yalnız kaldı.

Öte yandan gönderilen muhacirlere “gönüllü” gittiklerine dair bir belge imzalatılıyor. İmzalama konusunda mücbir bırakılan muhacirlerden imza atmayanların yerine ise görevli memurarın imza attığı iddia ediliyor.

Sınır dışı edilen bir baba, Sığınmacılar Platformuna ilettiği mesajda şunları belirtti:

“Bugün 43 kişi sınır dışı edildi. Kişiler sınır dışı edilme kararına imza atmadılar. Onların yerine merkezdeki memurlar imza attı. Benim ailem çocuklarım Türkiye'de, ben sınır dışı olursam ailemin çocuklarımın durumu ne olacak.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum