1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bu Çocuklara “Çağdaş Eğitimi” Kim Verdi?
Bu Çocuklara “Çağdaş Eğitimi” Kim Verdi?

Bu Çocuklara “Çağdaş Eğitimi” Kim Verdi?

Karamürsel’deki bir ilköğretim okuluna giden yedi yaşındaki kız öğrenci, aynı okulun sekizinci sınıfında okuyan iki erkek öğrencinin cinsel tacizine uğradı. Bu olay çağdaş eğitim zırvaları ve medya ile çocuklarımızın ne hale getirildiğini bir kez daha gös

06 Aralık 2010 Pazartesi 17:35A+A-

Taraf Gazetesinin Haberi:

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde önceki gün "Bu kadar da olmaz" dedirten bir olay meydana geldi. İlçedeki ilköğretim okullarından birinde okuyan yedi yaşındaki kız öğrenci, aynı okulda okuyan iki erkek öğrencinin cinsel tacizine uğradı. Kız öğrenciyi taciz ettikleri iddia edilen okulun sekizinci sınıf öğrencilerinden iki zanlı gözaltına alındı, biri tutuklandı.

Karamürsel'in yanı sıra Kocaeli'nin de gündemine düşen olay şu şekilde ortaya çıktı: Okula bu yıl başlayan A.S.Y. her zaman olduğu gibi okul dönüşü eve geldi. Annesi kızının bozuk olan moralinden ve durgunluğundan şüphelendi, fakat sorduğu sorulara cevap alamadı. Kızının üstünü değiştirmeye çalışan anne, bedeninde darp izleri ile iç çamaşırında kan görünce beyninden vurulmuşa döndü. Annesi, başına gelenleri anlatması için kızını sıkıştırdı. Bunun üzerine Küçük A.S.Y. yaşadıklarını annesine bir bir anlattı. A.S.Y, tenefüse çıktığı sırada üst sınıflarda okulan iki öğrenci tarafından taciz edilmişti. İddiaya göre okul görevlileri de taciz olayını fark etmişti.

Annesi şikâyet etti

A.S.Y'nin babası iş dolayısıyla il dışında olduğundan anne soluğu karakolda aldı ve kızının ifadesi doğrultusunda iki erkek öğrenciden şikâyetçi oldu. 13 yaşındaki iki öğrenciden N.C. tutuklanarak çocuk ıslahevine gönderildi. İ.K. ise serbest bırakıldı. Olayın adli yönüyle İlçe Emniyet Müdürlüğü ilgilenirken, Karamürsel Kaymakamlığı da idari soruşturma başlattı. Kaymakamlığın Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı yazarak okula müfettiş gönderilmesini isteyeceği öğrenildi. Okula gelecek müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda olayda ihmali ve kusuru bulunanlar tesbit edilecek.

'Bu tür vakalar yaygın'

Karamürsel'deki tacizi değerlendiren psikolog Sinem Demirel şunları söyledi: "Bu yaşlardaki taciz ve tecavüz vakaları yeni bir şey değil. Hatta çok yaygın. Hem sosyal hem psikolojik hem de biyolojik birçok nedeni vardır. Ergenliğe girerken çocuğun cinsel dürtüsünü kontrol edememesi nedenlerden biridir. Bir travma sonucu da böyle bir eyleme gidebilir. Ayrıca çocuğun içinde bulunduğu kültüre özgü özelliklerden de karşımıza çıkabilir. Babanın çocuğu teşvik ederek, 'sen artık erkeksin hadi göster kendini' demesi bile bu olayların nedeni olabilir."

TARAF

HABERE YORUM KAT

7 Yorum