1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Bu Büyük Acıyı Bize Yaşatan PKK'yı Lanetliyorum”
“Bu Büyük Acıyı Bize Yaşatan PKK'yı Lanetliyorum”

“Bu Büyük Acıyı Bize Yaşatan PKK'yı Lanetliyorum”

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda yakınlarını kaybedenler PKK'ya tepki gösterdi.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 17:29A+A-

Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi On Gözlü Köprü mevkisinde 10 Ağustos günü çevik kuvvet polislerini taşıyan araca, PKK'lılarca bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Behiye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım (23) ile Demet Yıldırım Aydın, torunları Oğuz Kaan ve Ceylinaz Aydın'ın (3) yakınları, Ergani ilçesindeki taziye evinde taziyeleri kabul ediyor.

“Bunlara Destek Olanlar Utansın”

Saldırıda hayatını kaybeden Behiye Yıldırım'ın kardeşi Erdoğan Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Saldırının kabul edilemez olduğuna işaret eden Yaşar, “Bu saldırıyı kim yapmışsa bu namussuzluktur, şerefsizliktir. Kim bunu yapmışsa dünyanın en adi insanıdır. Bunlara destek olanlar utansınlar. Hepimiz Kürt ve Diyarbakır'ın öz çocuklarıyız. Onlar Diyarbakırlı değil. Diyarbakır'ın sahipleri bizleriz.” dedi.

“Bu Olaya Sebep Olanlar Allah'tan Bulsun”

Patlamada eşini, iki kızını ve iki torunun kaybeden Necati Yıldırım'ın ağabeyi Kamber Yıldırım, kardeşinin Gebze'den gelen kızı, damadı ve torunlarını gezdirmek için o gün On Gözlü Köprü yakınlarında olduğunu söyleyerek, başlarına saldırının geldiğini söyledi. Yıldırım, “Bu olaya sebep olanlar Allah'tan bulsun.” diye konuştu.

Yıldırım, kardeşinin sol gözünü kaybetme riskinin bulunduğunu ve tedavisi sürdüğünü belirterek, bu nedenle ailesini kaybettiğini henüz söyleyemediklerini dile getirerek, “Ziyaretine gittiğimizde bize, ‘Anahtar hanımda, ondan anahtarı alıp eve gidin.’ diyor. Acımız büyük.” sözlerine yer verdi.

“Halkın Onlardan Uzaklaştıklarını Görecekler”

Saldırıda hayatını kaybeden Derya ve Demet Yıldırım'ın kuzeni Mahzuni Yıldırım, PKK'yı lanetledi.

Yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bu büyük acıyı bize yaşatan eli kanlı terör örgütünü lanetliyorum. Bunları destekleyen ve bunlara sessiz kalanları da lanetliyorum. Her patlayan bomba ile halkın onlardan daha çok uzaklaştıklarını görecekler. Bu son çırpınışları. Hem terör örgütüne hem de ona destek çıkan siyasî uzantısına halkımız gereken tepkiyi verecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT