1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. "Brüksel'de Kara Operasyonu Olasılığı Görüşüldü"
"Brüksel'de Kara Operasyonu Olasılığı Görüşüldü"

"Brüksel'de Kara Operasyonu Olasılığı Görüşüldü"

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Tuğgeneral Assiri, Suriye'ye kara operasyonu seçeneğinin iki hafta önce Brüksel'de ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonun savunma bakanlarının katıldığı toplantıda görüşüldüğünü söyledi.

01 Mart 2016 Salı 08:53A+A-

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Tuğgeneral Ahmed Assiri, Reuters'a yaptığı açıklamada Suriye'ye kara operasyonu seçeneğinin iki hafta önce ABD önderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyona üye ülkelerin savunma bakanları tarafından Brüksel'de düzenlenen toplantıda konuşulduğunu söyledi. Assiri "Bu siyasi seviyede konuşuldu ancak askeri bir görev olarak tartışılmadı. Böyle bir organizasyon olursa, ne kadar asker olacağı nereye ve nasıl gideceklerine karar verilirse, biz buna katılacağız" dedi.

Assiri, "Bunu askeri seviyede, askeri uzmanlarla oldukça kapsamlı bir şekilde tartışarak bir planımız olduğundan emin olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Suudi general ayrıca Suudi Arabistan'a ait 4 savaş uçağının İncirlik Hava Üssü'ne geçen hafta konuşlandırıldığını ancak henüz IŞİD'e karşı herhangi bir saldırı düzenlemediklerini söyledi. Assiri, Suudi uçaklarının bundan sonra IŞİD'i İncirlik'ten vurmaya hazır olduğunu da ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, perşembe günü yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'a ait savaş uçaklarının İncirlik Hava Üssü'ne konuşlanmaları için keşif çalışmalarının tamamlandığını, askeri malzemelerin getirildiğini ve savaş uçaklarının da "bugün yarın" İncirlik'e konuşlandırılacağını söylemişti.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

HABERE YORUM KAT