1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bozdağ, Hürriyet’i Ağır Bir Dille Kınadı
Bozdağ, Hürriyet’i Ağır Bir Dille Kınadı

Bozdağ, Hürriyet’i Ağır Bir Dille Kınadı

Bekir Bozdağ, Esed'in kimyasal katliamını görmeyen Hürriyet Gazetesini sert bir şekilde eleştirdi.

22 Ağustos 2013 Perşembe 12:30A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'de yapılan kimyasal saldırıyı kınarken bunu görmezden gelen Hürriyet Gazetesini de sert eleştirdi.

Katliam haberini manşetten vermeyip, ayrıntı bir haber olarak gören Hürriyet'e "Kimden emir aldınız" diyen Bozdağ şunları söyledi:

"Medya ile ilgili iki cümle söylemek istiyorum. İsmini de veriyorum. Hürriyet Gazetesine baktığınızda manşetinde bambaşka bir olay var. Yani gazetenin içinde dışında baktığınızda Suriye'de yaşanan insanlık katliamına ilişkin tek bir satırı görme imkanınız yok. Başka gazetelerde de görme imkanınız yok. Allah aşkına hangi insanlığa sığar bu? Türkiye'nin en önemli gazetelerinden biri bu haberi hangi vicdan görmezden gelme talimatı verdi? Hangi anlayış böyle bir haberi görmez? Hangi gazeteci gazetecilik adına böyle bir haberi getirmez? Bırakın habercilik adına insan olmaz adına da bu haberi okuyucularına duyurmak onların vicdan sesinin onların bu konudaki tavrının katkısını almak açısından son derece önemli. Bütün dünyanın gündemi buyken her zaman en büyüğünü iddia edenin gündeminde yok? Ben şimdi buradan soruyorum. Hürriyet gazetesinin yetkililerine ve diğer gazetelerin yetkililerine de soruyorum. Köşelerine, haberlerine, sayfalarına bu en büyük vahşeti, en büyük insanlık suçunu görmeyenlere soruyorum. Size kim baskı yaptı?"

hurriyet-gazetesi.jpg

HABERE YORUM KAT