1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bozdağ, Gülen'in İadesi İçin ABD'ye Gidiyor
Bozdağ, Gülen'in İadesi İçin ABD'ye Gidiyor

Bozdağ, Gülen'in İadesi İçin ABD'ye Gidiyor

Adalet Bakanı Bozdağ, 8 Mayıs Pazartesi günü ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile Washington'da, Gülen'in iadesine ilişkin görüşme yapacak.

06 Mayıs 2017 Cumartesi 11:58A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15-17 Mayıs'taki ziyareti öncesinde Fetullah Gülen'in iadesi ve geçici tutuklanmasına ilişkin ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile görüşecek.

Bozdağ, yarın ABD'ye hareket ederek, pazartesi günü Washington'da ABD'nin yeni Adalet Bakanı Sessions ile bir araya gelecek.

Görüşmede, Gülen'in iadesine dair ABD'ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek Bakan Bozdağ, söz konusu dosyalara ilişkin soruşturmalar kapsamında detayları da aktaracak.

YENİ DELİLLER SUNULACAK

Darbe teşebbüsünün, Gülen'in emir ve komutasında gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi ve belgeleri ABD'li mevkidaşı ile paylaşacak Bozdağ, darbe teşebbüsü konusunda 10 Eylül 2016'da ABD'ye gönderilen Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması talebini de gündeme taşıyacak.

Bozdağ, darbe teşebbüsünün ardından başlatılan çok sayıda soruşturma ile açılan davalarda elde edilen delillerin ve ifadelerin Gülen'in iadesi için yeterli olduğuna dikkat çekerken, darbenin ardında Gülen'in olduğuna ilişkin yeni delilleri de ABD Adalet Bakanı Sessions ile paylaşacak.

Görüşmede, Bozdağ'ın Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, Gülen'in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurgulayacağı öğrenilirken, Türkiye tarafından gönderilen geçici tutuklama ve iade dosyaların gereğinin yapılması için mahkemelere gönderilmesini de gündeme getirecek.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum