1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bozdağ: Genel Af Gündemde Yok
Bozdağ: Genel Af Gündemde Yok

Bozdağ: Genel Af Gündemde Yok

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 4. Yargı Paketi ve genel af konusunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

18 Ocak 2013 Cuma 11:05A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'te dinlemelerle ilgili kurulması öngörülen komisyon hakkında "AK Parti grubu bu konudaki halktan gelen talebi dikkate alarak böyle bir araştırma komisyonu kurulması konusunda araştırma önergesi teklifinde bulundular." dedi.

Genel af gündemde yok

Bozdağ başka bir soru üzerine hükümetin genel af ile ilgili bir çalışması bulunmadığını belirterek, "Hükümetin gündeminde böyle bir konu yok. Tamamen yalan beyanlar."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ana dilde savunmayı öngören yasa tasarının gelecek hafta salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğinin hatırlatılarak, "İçeriğinde bir değişiklik olacak mı? şeklindeki soru üzerine Bozdağ, "Herhangi bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Komisyonda görüşüldüğü şekli ile büyük ihtimalle Genel Kurul'da yasalaşacaktır." dedi.

4. Yargı paketinde çalışma devam ediyor

"4. Yargı paketinde durum nedir? Genel Kurul'a ne zaman gelecek?" sorusuna karşılık Bozdağ, "Onunla ilgili Bakanlık çalışıyor ama henüz Bakanlar Kurulu'na gelmedi." ifadesini kullandı. Bazı konular üzerinde çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Bozdağ, "Bakanlık onunla ilgili çalışmayı yapıyor. Çalışmalar bittiğinde gündeme gelecek." dedi. Konuyla ilgili bir takvim verilmesinin doğru olmadığını aktardı.

Dinlemeler ile ilgili komisyon

Dinlemeler ile ilgili kurulması öngörülen komisyon hakkında Bozdağ, şunları dile getirdi: "Bu konuya Meclis 23. Dönemde de bir komisyon kurarak el atmıştı.

O dönemde bir rapor ortaya çıktı. O rapor çerçevesinde bir takım çalışmalarda yapıldı. Ama Türkiye de yasa dışı dinlemeler konusunda herkesin şikayeti var, herkesin itirazı var. Bu konuda siyasal partilerin talepleri var.

AK Parti grubu da bu konudaki halktan gelen talebi dikkate alarak böyle bir araştırma komisyonu kurulması konusunda araştırma önergesi teklifinde bulundular. Meclis sanırım gelecek hafta Salı günü, komisyon kurulması konusunu görüşecek.

Karar aldığı takdirde komisyon oluşacak. Konu Meclis tarafından bir kez daha detaylı şekilde değerlendirilecek. Ortaya çıkan rapor da bu konuda bundan sonra yapılması gereken çalışmalar konusunda yol gösterici olacaktır."

 

HABERE YORUM KAT