1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Böyle Saçma Bir Bildiriyi Bu Kadar Ciddiye Almaya Gerek Var mıydı?
Böyle Saçma Bir Bildiriyi Bu Kadar Ciddiye Almaya Gerek Var mıydı?

Böyle Saçma Bir Bildiriyi Bu Kadar Ciddiye Almaya Gerek Var mıydı?

"Böylesine tarafgirlikle malul bir bildiriyi ciddiye almaya gerek yoktu. 'Saçmalıyorsunuz' demek ya da “mümkünse siz barış istemeyin, çünkü sizinle olmaz” deyip geçmek mümkündü."

18 Ocak 2016 Pazartesi 13:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Berat Özipek bugünkü yazısında yayınladıkları bildiriyle PKK/HDP’nin hendek-barikat siyasetine arka çıkan akademisyenlerin gündemi bu kadar meşgul etmesinin ve konunun bu kadar ciddiye alınmasının tutarlılığını sorgulamış.

Konuyla ilgili bu bildirinin deli saçması olduğunu göstermek için fazla bir çaba sarf etmeye gerek olmadığını belirten Özipek, yazısının bir bölümünde şu değerlendirmeye yer vermiş:

“Devletin sadece Kürt halkına karşı değil bölgedeki tüm halklara karşı katliam yaptığını iddia eden akademisyenler bildirisinin deli saçması olduğunu göstermek için fazla bir çaba sarf etmek gerekmiyordu.

Çünkü sosyal medyadaki dar kafalı ergen Kürt milliyetçileri bile çoğu kez bu kadarını iddia etmiyorlardı. Derken devlet, yargı, YÖK devreye girdi ve saçmalayanlar mağdur edildi. Böylesine tarafgirlikle malul bir bildiriyi ciddiye almaya gerek yoktu. ‘Saçmalıyorsunuz’ demek ya da ‘mümkünse siz barış istemeyin, çünkü sizinle olmaz’ deyip geçmek mümkündü. Türkiye’de hiçbir devlet, hiçbir YÖK, o bildiriyle, kerli ferli birçok hocanın kendisine yaptığı kötülükten daha fazlasını yapamaz, sözlerinin değerini bu kadar düşüremezdi.

Demem o ki, onlar kendi kendilerini yeterince mağdur ettiler zaten, bu yeterli ve fazlası herkese zarar, en başta da eski ve güzel bir tabirle ‘hakikatin tebellürü’ne.”

YAZININ TAMAMI>>>

HABERE YORUM KAT