1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Böyle Olur Şam Zindanında Şehadet…
Böyle Olur Şam Zindanında Şehadet…

Böyle Olur Şam Zindanında Şehadet…

Suriye-Afrin doğumlu Muhammed Fevzi Yusuf’un şehadeti Esed rejiminin caniliğini ve insan kıyıcılığını gözler önüne seriyor.

17 Ocak 2015 Cumartesi 11:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Aslı Ateş Kaya’nın kaleminden hayat hikâyesini okuyacağınız Muhammed Fevzi Yusuf’un şehadeti, Beşşar Esed liderliğindeki Baas rejiminin hukuksuzluğunu ortaya koyuyor. Baba Esed dönemindeki Hama katliamı sonrasında bir süre cezaevine atılan Muhammed Fevzi kardeşimiz, hakkında hiçbir suç olmayınca çıkabilen şanslılardan olur. Ama ülkesinden ayrılmak zorunda kalır. Yıllar sonra hiçbir hukuki engeli olmadığı ifade edilince ülkesine döner. Aslında bu, sonu işkence altında şehadetle bitecek 10 yıllık esaretin de habercisidir.

Muhammed Fevzi kardeşimize Rabbimizden rahmet; ailesi için güzel sabırlar diliyoruz.

Aslı Ateş Kaya yazdı:

Şam Zindanında Şehadet

“Kollarımı elleyemiyorum. Kemiklerimin yumuşadığını hissediyorum. Geçende elime geçen soğanı sakladım. Yarısını diğer güne bıraktım, mideme bir şeylerin girmesini sağlayacağım böylece.

Mecburuz…

Biliyor musun? Burada ölen arkadaşlarımızı gardiyanlara vermemek için direndik, zorla gelip aldılar. Yanıbaşımızda günlerimizi, yıllarımızı beraber geçirdiğimiz arkadaşlarmızı yemeyi düşünnecek kadar açız, hatta birini…”

Karşıdaki ses hıçkırıklarıyla susturdu, biteviye sonu gelmeyecek sesi!

O an her şey sustu!

Cezaevi duvarları ve demir kapıların gıcırtısı, gardiyanların sesi, mahkûmların çığlıkları kadar inletici her ses birbirine karıştı. Her şey büyüdü, büyüdü, büyüdü Cihan’ın dünyasında.

YAZININ DEVAMI  >>>