1. HABERLER

  2. HABER

  3. Boykot Tehdidi Bildirisi Dağıtanlara Operasyon
Boykot Tehdidi Bildirisi Dağıtanlara Operasyon

Boykot Tehdidi Bildirisi Dağıtanlara Operasyon

Doğu ve Güneydoğu'da, referandum için sandığa gitmek isteyenlere baskı yapanlara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

11 Eylül 2010 Cumartesi 21:23A+A-
Halk oylamasının boykot edilmesi yönünde tehdit içerikli bildiri dağıtan 12 kişinin yakalandığı belirtildi. Batman, Van ve Hakkari'de düzenlenen operasyonlarda onlarca kişi gözaltına alındı.

KCK'nın talimatları doğrultusunda hareket ettikleri iddia edilen kişilerin Terörle Mücadele Şube müdürlüklerinde sorguları devam ediyor. 

İddiaya göre, ev ev dolaşarak seçmenin sandık başına gitmesini engellemeye çalıştıkları ve halkı tehdit ettikleri gerekçesiyle Hakkari'de 60, Batman'da 12, Van'da 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, evleri ile bazı adreslerde yapılan aramada bilgisayarlar ve CD'lere el konuldu.

REFERANDUMA KATILIMI ÖNLEMEYE YÖNELİK EYLEM HAZIRLIĞI İÇİNDE OLDUKLARI İDDİA EDİLEN 2 AYRI GRUBA YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 29 KİŞİ YAKALANDI

İstanbul'da, anayasa değişikliklerine ilişkin yarın yapılacak referanduma katılımı önlemeye yönelik eylem hazırlığı içinde oldukları öne sürülen 2 ayrı gruba yönelik düzenlenen operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sol görüşlü bir örgüt içerisinde faaliyet gösteren bazı kişilerin, referandumda okul önlerinde pankart asma, molotofkokteylli korsan gösteri yapma, güvenlik güçlerine karşı taşlı, sopalı, molotofkokteylli saldırı ve benzeri eylemler gerçekleştirerek kargaşa ortamı oluşturma, sözlü ve yazılı uyarılarda bulunarak vatandaşların referanduma katılmasını engelleme hazırlığı içinde oldukları iddia edildi.

Bunun üzerine İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak dün Sultangazi, Şişli, Bağcılar, Maltepe, Kartal ve Zeytinburnu ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. 14 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin, daha önce Sultangazi'de 3 baz istasyonunu tahrip etme, güvenlik güçlerine taşlı ve sopalı saldırıda bulunma, örgüt imzalı pankart asma, IMF ve Dünya Bankası toplantıları sırasında güvenlik güçlerine, iş yerlerine, çevrede bulunan araçlara taşlı ve sopalı saldırıda bulunma, Maltepe'de korsan gösteri yapma, güvenlik güçlerine molotofkokteylli ve havai fişekli saldırıda bulunma eylemlerine katıldıkları tespit edildi.

Yapılan planlı çalışmalar ve gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda bugün PKK'ya yönelik Bağcılar, Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Pendik ve Sultangazi ilçelerinde başka bir operasyon daha gerçekleştirildi.

Bu operasyonda da PKK'nın talimatları doğrultusunda oy kullanacak vatandaşların referanduma katılmalarını tehdit ve baskı yoluyla engellemeye çalıştıkları iddia edilen 15 kişi yakalandı.

HABERE YORUM KAT