1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Boydak Grup'tan Koç Grup’a Kapitalist Destek!
Boydak Gruptan Koç Grup’a Kapitalist Destek!

Boydak Grup'tan Koç Grup’a Kapitalist Destek!

Boydak Şirketler grubu yönetim kurulu başkan vekili Mustafa Boydak’tan Koç grubuna destek…

29 Temmuz 2013 Pazartesi 05:07A+A-

Yılmaz Bilgen / Haksöz Haber

Son günlerde Koç Grubu şirketlerinden Tüpraş’a yönelik başlatılan mali incelemeye Kayseri  Sanayi Odası Başkanı ve Boydak şirketler grubu yönetim kurulu üyesi Mustafa Boydak’tan eleştiri geldi..

Boydak: Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumamız gerekiyor

Mustafa Boydak; Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada 28 Şubat sürecinde yaşanan olumsuzluklardan örnekler vererek herhangi bir ayrımcılık gütmeden; ‘Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumamız gerekiyor’ dedi.

İşte Boydak’ın o konuşmasından bazı kesitler:

"İş dünyası olarak var gücümüzle işimize bakacağız. Memleketi idare eden hükümetimizin, iş dünyası ile diyaloglarda da en üst seviyede çalışmalar yapması gerekiyor. İş dünyası ile meselelerinde taraf olmaması ve iş dünyasıyla ilgili konularda bir takım çevrelerin ifade ettiği gibi 1990’lı yılları yeniden yaşamamamız gerekiyor. 28 Şubat sürecini hepiniz hatırlarsınız. Bir takım grup ve şirketlere karşı yanlış algı oldu. Bu yanlış algının tam tersini bugün yapmamamız gerekiyor. Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Yanlış algıya maruz kalmayalım.

Özel sektör olarak Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve yukarı çıkması için üzerimize düşeni yaparız. Bu noktada hükümetimiz bize güvensin. Sermayemizle, birikimimizle, insan kaynağımızla, birlik, beraberlik ve moralimizle bunu yapabilecek güçteyiz. Yeter ki, dış etenlerden etkilenmeyelim, kendi içimizde kaosa düşmeyelim. İş dünyamızda, ‘Sen bana düşmansın- değilsin’ gibi ayrım yapmayalım. Ekonomiyle ilgili sorunları aşarız, bundan en ufak bir endişe olmasın. Zaten ayaktaysak, özel sektörümüzün ağırlığı var ekonomide. Kamu ekonomisiyle gitseydik bugün perişandık. Yeter ki, içimizde huzurlu olalım. Birbirimize saygımız, sevgimiz sürsün. Ayrımcılık yapmayalım. Biz ekonomiyi çözeriz.”

Mustafa Boydak’ın 28 Şubat’ta fişlenen Müslümanların mağduriyetinden hareketle; son dönemlerde Koç Grubu Türkiye’nin geleceğini karartmak isteyen bir ayaklanmayı ve ülkenin seçilmiş hükümetine yönelik bir isyanı finanse etmesi ile gündeme gelmekte. Grubun gözde şirketlerinden Tüpraş’a yapılan incelemelerle borsada 4.5 milyar lira değer kaybına uğraması ise son günlerin önemli gündem maddelerinden.

Mustafa Boydak’ın 28 Şubat’ta fişlenen Müslümanların mağduriyetinden hareketle, Koç Grubu’na meşruiyyet kazandırma çabası tipik  ‘kapitalist refleks’ olarak yorumlanabilir.

Bünyesinde bulundurduğu İstikbal, Bellona, Mondi ve Hes Kablo gibi markalarla Türkiye ekonomisinde kayda değer bir yer işgal eden Boydak grup ülkenin muhafazakar sermaye kuruluşları arasında zikredilmekte…

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle 5.7 milyar dolarlık 25 yıllığına köprü ve otoyolların özelleştirilme ihalesi iptal edilmişti… Bu ihaleyi kazanan Koç Grubu’nun ortakları arasında yine bir diğer muhafazakar kuruluş olan Ülker (Yıldız Holding) grubu bulunmakta idi...

Boydak şirketler topluluğu ile Koç Grubu arasında enerji alanında bazı işbirliği hazırlıkları olduğu da ekonomi kulislerinde konuşulan konular arasında.

Büyüyen sermaye yapısının, şirketlerin değer yargılarını da değiştirebileceği ve pragmatik tutumun daha baskın faktör olacağı düşüncesi de öne sürülen tezler arasında.

Her türden hukuksuzluğun hüküm sürdüğü 28 Şubat döneminde işlenen zulümlerin muhataplarıyla ülkeyi yeniden aynı belirsiz sürece sürüklemek isteyenlerin finansörlerini bir değerlendirmek ne derece gerçekle bağdaşan bir tutumdur bunun değerlendirmesini de okurlarımıza bırakıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum