1. HABERLER

  2. HABER

  3. Boston'un İkinci Şüphelisi Yaralı Yakalandı
Bostonun İkinci Şüphelisi Yaralı Yakalandı

Boston'un İkinci Şüphelisi Yaralı Yakalandı

Boston'daki bombalı saldırıların 2. şüphelisi Çeçen kardeş de yakalandı... Obama, konuyla ilgili uyarıda bulundu.

20 Nisan 2013 Cumartesi 11:43A+A-

Amerikan polisinin 24 saati aşan zorlu bir operasyonun ardından, Boston'daki bombalı saldırıların ikinci şüphelisi Dzhokhar Tsarnaev de yakalandı. Şimdi herkes Çeçen kardeşlerin şüphelisi olduğu bombalı eylemlerin perde arkasını merak ediyor.

Hafta başında Boston maratonunda 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıların ardından FBI şüphelileri yakalamaya çalışıyordu.

Saldırganlarla polis arasında Boston yakınlarındaki Watertown'da çatışma çıktı. Çatışmada vurulan büyük kardeş Tamerlan kaldırıldığı hastanede öldü.

Abisi yakalandığı sırada küçük kardeş Dzhokhar Tsarnaev kaçmayı başardı. Bu defa Amerikan polisi kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı operasyon düzenlendi.

EVLER TEK TEK ARANDI

Zırhlı araçlar sokaklara indi. Ulaşım durduruldu, kente giriş çıkışlar yasaklandı. Evler tek tek arandı. 24 saati aşan kovalamacanın sonunda Dzhokhar Türklerin de yoğun olarak yaşadığı bölgedeki bir evde kuşatıldı.

TEKNEDE YAKALANDI

Yüzlerce polis, FBI ve gizli servis ajanı evi kuşattı. 19 yaşındaki Dzhokhar Tsarnaev, evin arka bahçesindeki bir teknede yaralı olarak yakalandı; gözaltına alınarak hastaneye kaldırıldı.

***

PERDE ARKASINDA NE VAR?

Obama, Amerikan halkından hem saldırı hem de şüpheliler hakkında peşin hükme varmamalarını, olayın aydınlatılacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki bombalı saldırıya yönelik şüphelinin yakalanmasıyla trajedide önemli bir sayfayı kapattıklarını ama hala cevaplanmaması gereken çok soru bulunduğunu belirterek, "Hemen yargıya varmamalıyız, ne bu kişilerin yaptıkları eyleme yönelik motivasyonları hakkında ne de bir grubun tamamı hakkında" dedi. 

"ABD'DE BÜYÜYEN BİRİ BU SALDIRIYI NASIL YAPAR"

Amerika'da büyüyen ve okuyan birinin nasıl böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiği, nasıl planladığı ve bu kişilere başkalarının yardım edip etmediği dahil, hala cevaplanmamış birçok soru bulunduğuna dikkati çeken Obama, soruşturmanın kararlılıkla devam edeceğini bildirdi. 

Obama, Amerikan halkının, terörle korkutulma çabalarını reddetmesiyle aslında saldırganların amacına ulaşamadığını vurguladı.

Bu tip trajediler olduğunda ve kamu güvenliği yüksek risk teşkil ettiği zamanlarda doğru adımı atmanın daha çok önem kazandığına işaret eden Obama, bu nedenle soruşturmalar yapıldığını, tüm gerçekleri titizlikle bulmaya çalıştıklarını ve yargı makamının bulunduğunu kaydetti. 

"HEMEN YARGIYA VARMAMALIYIZ"

Obama, "O nedenle hemen yargıya varmamalıyız, ne bu kişilerin yaptıkları eyleme yönelik motivasyonları hakkında ne de bir grup insanın tamamı hakkında" diyerek, Amerikalılara sonuca varmak için acele etmemeleri çağrısında bulundu. 

(AA)

HABERE YORUM KAT