1. HABERLER

  2. HABER

  3. Boston Saldırısıyla İlgili İddialar...
Boston Saldırısıyla İlgili İddialar...

Boston Saldırısıyla İlgili İddialar...

ABD polisiyle girdiğiyle çatışmada öldürülen Boston saldırganının annesinden ve babasından önemli iddialar...

20 Nisan 2013 Cumartesi 12:35A+A-

ABD'de girdiği silahlı çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilen Boston bombalamalarının şüphelisi Tamerlan Tsarnaev'in annesi Zubeidat K. Tsarnaeva, Russia Today televizyonuna verdiği mülakatta, oğlunun tüm hareketlerinin son bir kaç yıldır FBI tarafından bilindiğini iddia etti.

"Oğlum son 3 ya da 5 yıldır FBI'ın gözetimi altındaydı." diyen anne, "Oğlumun ne yaptığını biliyorlardı. Hareketlerini, hangi sitelere baktığını biliyorlardı." ifadelerini kullandı.

Washington Post Gazetesi de Rusya'nın Tamerlan Tsarnaev ile ilgili 2011'de FBI'ı uyardığını, FBI'ın bunun ardından Tsarnaev ile görüştüğünü yazdı.

''FBI büyük oğlumdan korkuyordu ve bana O'nun bir lider olduğunu, radikal siteleri ziyaret ettiğini ve İslam hakkında çok konuştuğunu söylediler.

Görüşmenin ardından FBI'ın "uygunsuz ya da tehlike arz eden" bir durum olmadığı sonucuna vardığını duyurdu.

BABA DA İNANMIYOR

Anzor Tsarnayev oğullarından Cevher için, "Bu insan sinekleri bile rahatsız etmezdi. Okuldan arkadaşları, kolejden arkadaşları üniversiteden arkadaşları, onu gören herkes onun için ne kadar iyi birisi diye konuşuyordu. Okuyordu. Gelecek ile ilgili büyük planları vardı. Şu anda tatile gelmesi gerekiyordu. Ne saldırısı? Bu nasıl olabilir? Bu öyle kolay bir iş değil. Bunu kim yaptı bilmiyorum ama bu profesyoneller tarafından yapıldı" dedi.

Boston Maratonu'nu düdüklü tencere bombalarıyla kana bulayanların Çeçen kardeşler Tamerlan (26) ve Cevher Tsarnayev (19) olduğu iddia edilmiş, önceki gece Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) kampüsünde Tamerlan öldürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT