1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Bosna Hersek'te Koalisyon Hükümeti Kurulacak
Bosna Hersek'te Koalisyon Hükümeti Kurulacak

Bosna Hersek'te Koalisyon Hükümeti Kurulacak

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi'nde, 9 bakanlığın, Ekim 2014'te yapılan seçimlerde başarılı olan partiler arasındaki dağılımı konusunda uzlaşı sağlandı.

23 Şubat 2015 Pazartesi 00:18A+A-

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi'nde, 9 bakanlığın, Ekim 2014'te yapılan seçimlerde başarılı olan partiler arasındaki dağılımı konusunda uzlaşı sağlandı.

Başkent Saraybosna'da yapılan toplantıya, Boşnakları temsil eden en büyük parti olan Demokrat Eylem Partisi'nin (SDA) Genel Başkan Vekili Bakir İzzetbegoviç, milliyetçi Hırvat partisi Hırvat Demokrat Birliği 'nin(HDZ BiH) Genel Başkanı Dragan Çoviç, Demokrat Cephe (DF) Genel Başkanı Jelyko Komşiç, Sırp milliyetçi partisi Sırp Demokrat Partisi (SDS) önderliğindeki Değişim İçin Koalisyon Başkanı Mladen Bosiç katıldı.

Toplantıda, HDZ'ye 3, Değişim İçin Koalisyon'a 3, DF'ye 1, SDA'ya 2 bakanlık verilmesi konusunda uzlaşı sağlandı. SDA ayrıca başbakanlığı (Bakanlar Konseyi Başkanı) da aldı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan HDZ Genel Başkanı Dragan Çoviç, partisinin Maliye Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı olmak üzere, Bakanlar Konseyi'nde 3 bakan görevlendireceğini söyledi.

Çoviç,  Değişim İçin Koalisyon'un Dış Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı, SDA'nın ise Başbakan'ın yanı sıra Sivil İşleri Bakanlığı, Mülteciler ve İnsan Hakları Bakanlığı'na bakan görevlendireceğini anlattı. DF'nin ise Ulaşım Bakanlığı'nı üstleneceği belirtildi.

SDA Genel Başkan Vekili Bakir İzzetbegoviç, Bakanlar Konseyi'nin en geç 11 Mart'a kadar oluşturulması gerektiğini belirterek, "SDA seçim öncesi kampanyada vurgu yaptığı alanlarda bakanlara sahip oldu ve hızlı bir şekilde gereken çalışmalara başlamamız gerek'' diye konuştu.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi, daha önce SDA'lı Denis Zvizdiç'i Bakanlar Konseyi Başkanı görevine atamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT