1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bombalı Saldırı Hazırlığındaki 3 PKK'lı Yakalandı
Bombalı Saldırı Hazırlığındaki 3 PKK'lı Yakalandı

Bombalı Saldırı Hazırlığındaki 3 PKK'lı Yakalandı

İzmir'de 3 PKK üyesi, bugünkü 10 Kasım törenlerinde eylem yapmak için toprağa gömdükleri patlayıcı ve el bombalarını çıkarırlarken yakalandı.

10 Kasım 2015 Salı 12:32A+A-

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süreden beri eylem hazırlığında olan PKK üyesi “Ahin” kod adlı İbrahim E.'yi (36) takibe aldı.

Sabaha karşı Gaziemir ilçesindeki ormanlık alana yanındaki iki kişiyle giden İbrahim E., toprağa gömülü hâldeki patlayıcıları çıkarırken suçüstü yakalandı.

Yapılan aramada, 17 kilo 350 gram C4 plastik patlayıcı, 10 el bombası ve telefon tetikleme düzeneği ile 5 fünye bulundu.

Suçüstü yakalanan PKK’lıların 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi öncesinde eylem planı yaptığı ancak bunu gerçekleştiremediği, ele geçirilen patlayıcılarla 10 Kasım’da düzenlenecek törenler sırasında eylem yapmak istedikleri ileri sürüldü.

İstanbul'da Operasyon

Öte yandan İstanbul'da da PKK’ya yönelik operasyonlar düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şişli ve Kâğıthane'de belirlenen adreslere özel harekât ve çevik kuvvet polislerinin desteği ile operasyon gerçekleştirdi.

Şişli Okmeydanı ile Kâğıthane Nurtepe ve Çağlayan'da tespit edilen adreslerde bulunan şüpheliler, gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde aramalar yapıldı.

Okmeydanı Kaan Sokak'ta bulunan bir adrese düzenlenen operasyon sırasında sivil bir polis memuru kendi silahından çıktığı öne sürülen bir mermi ile bacağından vuruldu.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT