1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bombalı Krater ve Kriter
Bombalı Krater ve Kriter

Bombalı Krater ve Kriter

İnsanlığa karşı savaş açanların kazanma ihtimali yok ve hiç olmayacak. Cinayet şebekelerinin, sömürgeci devletlerin uzantıları, kaosa yatırım yapanlar kazanamayacakları bir savaşta ısrar ettikçe kayıpları da o oranda büyüyecek.

19 Mayıs 2016 Perşembe 05:21A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

PKK açısından şaşırtıcı bir durum yok ortada. PKK’ya endeksli siyaset, sivil toplum, akademi ve habercilik yapanlar da esasen teamüllerini koruyorlar. Bu çevrelerin Diyarbakır Dürümlü’de kıyameti kopartan bombalı saldırı karşısında da sergilediği profesyonel düzeydeki soğukkanlılık artık eskisi gibi geniş kamuoyunu enterese de etmiyor.

Oysa isteselerdi bombalı saldırıyı katledilen 15 insan için değilse bile coğrafyanın tabii dokusunu bozucu etkisi dolayısıyla bile kritik edebilirlerdi. Hepimizin malumu olan sebeplerle Dürümlü’nün merkezinde açılan ‘yapay krater’in fiziki coğrafyamızdan daha çok beşeri coğrafyamıza yönelik kapsamlı bir suikast tertibi olduğunu gizlemeye giriştiler yine. Çünkü ‘çelişki artsın devrim süreci hızlansın’ hülyaları sadece Marksist ideolojinin değil gizli ya da aşikâr Makyavelist siyaset anlayışını takip edenlerin yoluna dönüşmüş durumda. İstikrar sürecinden ümidini kesenlerin kaotik süreçlere bel bağlamasını beraberinde getiriyor. 

Yazının Devamı >>>