1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bombalı eylem hazırlığındaki PKK'lı 37 kilogram TNT ile Adana'da yakalandı
Bombalı eylem hazırlığındaki PKK'lı 37 kilogram TNT ile Adana'da yakalandı

Bombalı eylem hazırlığındaki PKK'lı 37 kilogram TNT ile Adana'da yakalandı

İçişleri Bakanlığı, metropollerde sansasyonel bombalı eylem hazırlığındaki PKK’lının 37 kilogram TNT ile Adana'da yakalandığını bildirdi.

15 Ağustos 2020 Cumartesi 23:40A+A-

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK-PYD/YPG örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Adana'nın Sarıçam ilçesi Çatalan Yolu Karaömerli Mahallesi sınırları içerisinde şüpheli bir erkek şahsın patlayıcı malzemeyle eylem yapma hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi üzerine operasyon başlatıldı.

Operasyonda iki kişinin içinde bulunduğu şüpheli bir araç durdurulurken, aracın arka tarafında siyah bir çanta bulunması üzerine olay yerine uzman ekip çağırıldı. Arama sonucunda çantada, 20 kg patlayıcı madde (TNT) bulundu.

Araç şöförünün sorgulamasında, PKK’lının otostop yaparken araca aldığını beyan etmesi üzerine ekipler, PKK’lının araca bindiği yerde çalışma başlattı. Bomba arama köpekleriyle yapılan çalışmada yol kenarında toprağa gömülü vaziyette yaklaşık 17 kg patlayıcı madde (TNT) daha bulundu.

Bombalı eylem hazırlığındaki B.K. adlı PKK’lının, PKK-YPG'nin metropollerde bombalı eylem yapan özel kuvvetler biriminde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Ayrıca, örgüt mensubunun tuttuğu evde yapılan aramada çok miktarda döviz, altın ve sahte kimlik ele geçirildi.

AA

HABERE YORUM KAT