1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Bölünmüşlüğe Son Vermek İçin Çok Büyük Esneklik Gösterdik"
"Bölünmüşlüğe Son Vermek İçin Çok Büyük Esneklik Gösterdik"

"Bölünmüşlüğe Son Vermek İçin Çok Büyük Esneklik Gösterdik"

Heniyye, bölünmüşlük halinin sona ermesi için çok büyük esneklik gösterdiklerini açıkladı. Öte yandan Esirler Bakanlığı ile ilgili tartışma devam ediyor.

03 Haziran 2014 Salı 12:58A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, başkanlığını yaptığı hükümette görev alan bakanların yeni kurulan uzlaşı hükümetine yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

İsmail Heniyye, dün öğle saatlerinde uzlaşı hükümetinin ilanından sonra Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, yeni hükümeti Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması ve bölgenin yeniden imarı için çalışmaya, parlamento ve başkanlık seçimleri için hazırlık yapmaya, sosyal uzlaşıyı tamamlamaya davet etti.

Batı Yaka'daki güvenlik birimlerinin yeniden yapılandırılması çağrısında bulunan Heniyye, "Batı Yaka halkının da uzlaşının meyvesini görmesini, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve özgürlüklerin korunmasını istiyoruz" dedi.

Uzlaşı hükümetinin ilanını "tarihi gün" olarak niteleyen Heniyye, uzlaşıyı Filistin halkı ve davası için hep birlikte sağladıklarını ifade etti.

Hamas’ın uzlaşı hükümetinin ilanı öncesinde çok büyük esneklik gösterdiğini ve meseleye olumlu yaklaştığını belirten Heniyye, Filistin halkının bundan sonra büyük meselelere yoğunlaşmasını istediklerini söyledi.

Heniyye, başkanlığını yaptığı hükümetin zor şartlarda görev yaptığına dikkat çekerek, gerçekleştirdikleri önemli icraatlara değindi.

***

El-Berdevil: "El-Hamedallah Uzlaşı Anlaşmasını Açıkça Çiğnedi"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, uzlaşı hükümeti başbakanı Rami El-Hamedallah'ın ilk açıklamasında hükümetinin Esirler Bakanlığı'nı heyete dönüştürmeyi kararlaştırdığını söylemesini şiddetle eleştirdi.

Salah El-Berdevil, bugün (2 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Rami El-Hamedallah'ın uzlaşı anlaşmasını iki açıdan çiğnediğini belirterek, hükümetinin siyasi programı olduğunu söylemesinin anlaşmaya aykırı olduğunu, uzlaşı anlaşmasının hükümetin görevlerini belirlediğini ve bu görevler arasında siyasi program bulunmadığını söyledi.

El-Berdevil, El-Hamedallah'ın ikinci olarak Hamas ve Fetih hareketleri arasında Esirler Bakanlığı görevinin bakanlardan birine verilmesi konusunda anlaşma sağlanmasından birkaç saat sonra tek taraflı olarak bakanlığın heyete dönüştürüleceğini açıkladığını kaydederek, bunun açıkça anlaşmayı çiğnemek anlamına geldiğini ve Fetih ile diğer gruplardan bu saçmalığa son vermelerini beklediklerini ifade etti.

Filistin Başbakanı Rami El-Hamedallah, uzlaşı hükümetinin bugün Mahmud Abbas'ın huzurunda yemin etmesinden birkaç saat sonra yaptığı açıklamada, Esirler Bakanlığı'nın Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı bir heyete dönüştürüleceğini söyledi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT