1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bölgede Gerilim Tırmanıyor…
Bölgede Gerilim Tırmanıyor…

Bölgede Gerilim Tırmanıyor…

Çatışmalarda ölen PKK'lıların cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi Hakkari ve ilçelerinde protesto ediliyor... PKK yine yol kesme eylemlerine başladı.

09 Temmuz 2010 Cuma 13:24A+A-

PKK saldırıları ve artan operasyonlar sonrasında yaşanan kan kaybı bölgede gerilimi tırmandırıyor.

 

PKK saldırıları sonrasında iyice yükselen tansiyon TSK operasyonlarına ve PKK cenazelerinin teslim edilmemesine yönelik tepkilerle devam ediyor. Siirt'in Pervari İlçesi ve Şemdinli'nin Beyyurdu (Bêdav) Köyü kırsalında çıkan çatışmalarda öldürülen PKK'lıların cenazelerine yapılan uygulamaları ve son dönemde artan operasyonları protesto etmek için Hakkari, Yüksekova ve Çukurca'da esnaflar kepenk açmadı.

10 PKK'lıdan 8'inin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi ile 5 Temmuz'da Şemdinli'nin Beyyurdu (Bêdav) Köyü kırsalında çıkan çatışmada öldürülen 12 PKK'lının cenazelerine yapılan uygulamaları protesto etmek için Hakkari, Yüksekova ve Çukurca esnafı bugün de kepenk açmadı.

Görgü tanıklarının iddialarına göre; dün Şemdinli'de defnedilen 7 PKK'lının vücutlarında ağır tahribatlar olduğu, çoğunun gözlerinin çıkarıldığı, birisinin kafatasının olmadığı, çoğunun boynunun ve kollarının kırıldığı ve vücutlarında bıçak izleri olduğu ileri sürülmüştü.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'nde barikat kurup slogan atan göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalar da devam ediyor. Yüksekova'da süren gösterilerde bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

PKK Yol Kesti, Kimlik Kontrolü Yaptı, Araç Yaktı

Öte yandan PKK2nın eski tip eylemlerine yeniden başladığı ifade ediliyor. Tunceli-Ovacık Karayolu'nun 40. kilometresinde Fırtına Veli Çeşmesi istikametinde yolu kesen bir grup PKK'lı, araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Gidiş ve dönüş olmak üzere iki şerit üzerinde yapılan yol kontrolünün ardından PKK'lılar yolu tekrar trafiğe açtı. Yol kontrolünde AKP Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz'e ait olduğu belirtilen bir aracın ise yakıldığı belirtildi.

Araç içinde bulunan 2 kişinin kaçırıldığı ifade edildi.

PKK'nın yol kestiğini öğrenen emniyet güçleri, Ovacık ve Tunceli merkez girişlerinde yolu trafiğe kapatarak vatandaşların kentlere giriş çıkışlarını kontrole aldı. Polis ekiplerinin, kente giren araçları arayıp, vatandaşları sorgulandıktan sonra araçların geçişine izin verdiği öğrenildi.

Bu arada yol kontrolünün yapıldığı bölgede çok sayıda asker ile hava destekli operasyon başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum