1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Bölgede Akidevi Bir Savaşın Eşiğindeyiz”
“Bölgede Akidevi Bir Savaşın Eşiğindeyiz”

“Bölgede Akidevi Bir Savaşın Eşiğindeyiz”

Siyonist işgal rejiminin “Kudüs 2020” planını yeniden gündeme getirmesi üzerine Filistin Vakıflar Bakanlığına bağlı Kudüs Komisyonu akidevi bir savaşın başlamak üzere olduğunu belirtti.

08 Kasım 2010 Pazartesi 16:30A+A-

Siyonist işgal rejimi "Kudüs 2020" planıyla şehirdeki Filistinli nüfusunu %20'ye çekmeyi, Siyonist nüfusu %80'e çıkarmayı planlıyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kudüs Komisyonu özetle şunları ifade etti: "Bu kararın arkasında aşırı sağcı hükümet bulunuyor. İşgal hükümeti bu planla şehirdeki Filistinli nüfusunu çeşitli oyun ve entrikalarla azaltıp, Yahudi nüfusu çoğunluk haline getirmek ve kademeli olarak şehri tamamıyla Yahudileştirmek istiyor."

Basın açıklamasında ayrıca işgal hükümetinin Kudüs'teki bütün İslamî izleri silmek ve Mescidi Aksa'yı yıkıp yerine Süleyman heykelini dikmek için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

İşgal rejiminin dünyanın başka yerlerinden getirdiği göçmen Yahudi yerleşimcileri Kudüs'e yerleştirerek ve civardaki Siyonist yerleşkeleri de şehre ekleyerek, burasının sanki köken olarak Siyonist bir şehirmiş izlenimi vermek istediğine dikkat çeken Kudüs Komisyonu, Müslümanlardan ve dünyanın özgür insanlarından konuya duyarlılık göstermelerini istedi.

Siyonist işgal rejiminin Filistinli nüfusu azaltmak için yaptığı bazı uygulamalara da dikkat çeken Kudüs Komisyonu şu bilgileri verdi: "Kudüs'te 300 bin kadar Filistinli bulunuyor. Burada yapılan ırkçı ayrım duvarı 120 bin Filistinliyi Kudüs'ten ayırırken, işgal rejimi de 14 bin ailenin kimliklerine el koyarak vatandaşlıktan mahrum olmalarına neden oldu. Bunun sonucunda buradaki Filistinli sayısı 175 kişiye geriledi. Siyonistlerin Doğu Kudüs'teki nüfusu ise 200 bini geçti."

(FİEM)

HABERE YORUM KAT