1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. BM'yi Protesto İçin Kendini Yaktı!
BM'yi Protesto İçin Kendini Yaktı!

BM'yi Protesto İçin Kendini Yaktı!

Lübnan'daki Eş-Şimali mülteci kampında Filistinli bir kadın, BM'nin hastalara tedavi imkânı sağlamamasını protesto etmek için kendini yaktı.

13 Ocak 2016 Çarşamba 16:43A+A-

Lübnan'daki El-Burc Eş-Şimali Mülteci Kampı sakinlerinden Filistinli bir mülteci, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın tedavi imkânı sağlamamasını protesto etmek için kendini yaktı.

Kendini ateşe verdiği için vücudunda tehlikeli yanıklar oluşan Ömer Hudayr isimli gencin Cebel Amir Hastanesi'ne kaldırıldığı ve olayın ardından kampta öfkenin ve gerginliğin hakim olduğu ifade edildi.

Bu arada aktivistler, kamp sakinlerine UNRWA Filistinli mültecilere yönelik keyfi politikalarından vazgeçinceye kadar genel grev çağrısında bulundu.

Kamp sakinleriyle UNRWA arasındaki krizin örgütün Filistinli bir genç kıza sevk vermeyi reddetmesinden ve genç kızın vefatından sonra patlak verdiği ifade edildi.

Sayda kentindeki kamplarda faaliyet gösteren Filistin Halk Komiteleri'nden bir heyet, UNRWA'nın sağlık hizmetlerinde kısıntı yapmasını protesto ederek örgütün Ayn El-Hulve Kampı'ndaki müdürünün ofisini kapattı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Sayda temsilcisi Ebu Ahmed Fadl, müdürün ofisinin El-Burc Eş-Şimali Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilerin protestolarına destek amacıyla kapatıldığını söyledi.

Kaynak : müslimport

HABERE YORUM KAT

1 Yorum