1. HABERLER

  2. HABER

  3. BM'den Srebrenitsa İtirafı: Hata Yaptık!
BMden Srebrenitsa İtirafı: Hata Yaptık!

BM'den Srebrenitsa İtirafı: Hata Yaptık!

“BM Srebrenitsa'da ciddi hatalar yaptı.” Bu açıklama BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a ait... 8 bin Boşnak'ın katledildiği Srebrenitsa soykırımının 15. yılı BM'de yapılan programla anıldı.

13 Temmuz 2010 Salı 11:12A+A-

Srebrenitsa Soykırımı Birleşmiş Milletler'de düzenlenen bir programla anıldı.

Bosna Hersek Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği tarafindan düzenlenen programda konuşan Genel Kurul Başkanı Ali Treki, "Srebrenitsa soykırımı, uluslararası toplumun üzerinde hala kara bir bulut gibi dolaşmaktadır" dedi.

Treki, Birleşmiş Milletlerin, "güvenli bölge" ilan ettiği bir mekanda, Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük katliamının yaşanması dolayısıyla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

"BM, Srebrenitsa'da Ciddi Muhakeme Hataları Yaptı"
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da Birleşmiş Milletler'in Srebtenitsa soykırımında ciddi muhakeme hataları yaptığını kabul etti.

"Bu tür soykırımların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz. Bunu Bosna'daki soykırımda öldürülenlerin ruhlarına borçluyuz" diye konuşan Genel Sekreter, Srebrenitsa soykırımında sorumlu olanların hepsinin adalet önüne getirilmeden uluslararası camianın rahatlayamayacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT