BM, Filistin'de aktivistlerin hedef alınmasına tepki gösterdi

BM, Filistin'de aktivistlerin hedef alınmasına tepki gösterdi

Birleşmiş Milletler (BM), Filistin'de insan hakları savunucularının İsrail güvenlik güçleri tarafından hedef alınmasına tepki gösterdi.

BM İnsan Hakları Konseyinin 51. Oturumunun açılışında konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Vekili Nada el-Naşi, Rusya-Ukrayna savaşı ve Filistin'deki insan hak ihlallerine değindi.

El Naşi, Filistin'de insan hakları savunucularının hedef alınması ve son olarak 18 Ağustos'ta Ramallah'ta 7 Filistinli insan hakları örgütünün keyfi olarak kapatılmasından endişe duyduğunu açıkladı.

İşgal altındaki Filistin topraklarında görev yapan Komiserlik çalışanlarının vizelerinin yenilenmemesini de eleştiren El Naşi, İsrail'in bu uygulamasını "insan haklarına erişime daha fazla yasak getirmek" olarak tanımladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir