1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bloomberg: Mehmet Şimşek ismi ön plana çıkıyor
Bloomberg: Mehmet Şimşek ismi ön plana çıkıyor

Bloomberg: Mehmet Şimşek ismi ön plana çıkıyor

Bloomberg'e konuşan kaynaklara yapılması beklenen en muhtemel atama eski maliye bakanı Mehmet Şimşek

30 Mayıs 2023 Salı 19:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçim sonrasında en çok konuşulan konuların başında kabine geliyor. Kabine içinde ise şüphesiz ekonomi ve maliye başlıkları ön plana çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kabinede olsa da olmasa da gelecek beş yılın ekonomik politikalarında söz sahibi olacağını ifade etmişti. Bugün ise bir başka iddia ekonomi kanalı Bloomberg'ten geldi.

Konuya yakın kaynaklar Bloomberg'e en önemli potansiyel atamanın Erdoğan'ın danışmanlarının ekonomi politikasını denetlemesi için ikna etmeye çalıştığı eski maliye bakanı Mehmet Şimşek olacağını söyledi. 

Aybaşında Erdoğan'ın seçim kampanyasına katılan Şimşek, aktif siyasete geri dönmek istemediğini söyledi. Görüşmeler hakkında bilgi sahibi iki kişiye göre Erdoğan ve Şimşek Pazartesi günü Ankara'da bir araya geldi. 

Şimşek'in talep ettiği güç daha çok, yeni merkez bankası başkanının Mart 2021'de görevi devralmasından bu yana Erdoğan ile uyumlu olan para politikası ile ilgili. İktidardaki AK Parti'nin Şimşek'e ulaşması şimdiden medyada ses getirmeye başladı. Sabah gazetesi, Erdoğan'ın Türkiye ekonomisini yönetmek için eski muhafızları geri getirmeyi planladığını söyledi. Gazetenin üst düzey siyasi yorumcularından birine göre eski bakanlar Cevdet Yılmaz ve Lütfi Elvan, Şimşek başkanlığındaki yeni ekonomi yönetiminde yer alacak. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT