1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Blackwater Afganistan'daki ABD Askerlerini koruyacak!
Blackwater Afganistandaki ABD Askerlerini koruyacak!

Blackwater Afganistan'daki ABD Askerlerini koruyacak!

Afganistan'a demokrasi kurup korumak için asker gönderen(!) ABD bu askerlerini katliamcı Blackwater'a korutacak!

24 Haziran 2010 Perşembe 17:48A+A-

ABD işgallerinin kanlı ortağı Blackwater şirketi, hakkındaki tüm katliam davaları ve soruşturmalara rağmen Amerikan ordusunun son ihalesini de almayı başardı.

ABD askeri kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Blackwater 100 milyon dolarlık yeni bir Pentagon kontratına imza attı. Özel güvenlik şirketi çalışanlarının yeni faaliyet alanı ise Afganistan olacak.

Irak'ta onlarca sivilin katledilmesinden sorumlu tutulan, ancak tüm davalardan sıyrılan Blackwater'ın Afganistan ve Pakistan'daki varlığı zaten biliniyordu. İnsansız uçak saldırılarında görev alan Blackwater çalışanları şimdi resmi olarak Afganistan'daki ABD üslerinin güvenliğinden sorumlu olacak.

Hakkındaki iddiaların ardından ismini Xe olarak değiştiren Blackwater'ın, 100 milyon dolarlık CIA anlaşmasını Triple Canopy ve DynCorp International isimli iki şirketi geride bırakarak aldığı belirtildi.

Amerikan Kongresi'nde faaliyetleri ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bir dönemde şirkete verilen yeni "görev" ABD'de de tartışma yarattı.

CIA sözcüsü Paul Gimigliano, kontratla ilgili ayrıntı vermekten kaçınırken, Blackwater çalışanlarının operasyonlarda görev almayacağını söylemekle yetindi.(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum