1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yargıda sorun 'başı açıklık - başı kapalılık' değil, resmi ideoloji sorunudur!
Yargıda sorun 'başı açıklık - başı kapalılık' değil, resmi ideoloji sorunudur!

Yargıda sorun 'başı açıklık - başı kapalılık' değil, resmi ideoloji sorunudur!

Kemalist ideolojinin uydurma terkibi ‘türban’ı sürekli diline dolayan faşist ideolojiye mensup kişilerin zırvalamasına bir yenisi eklendi. Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Halk TV’de ‘türban’ ve hakimler hakkında akıl almaz iddialarda bulundu.

31 Aralık 2020 Perşembe 17:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir kişinin giyim kuşamı ile vereceği kararlar arasında bağlantı kuran Sağlar “Ben türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var.” dedi.

Fikri Sağlar, Halk TV'de katıldığı bir programda uydurma bir kavram olan 'türban' hakkında, "Sorun başörtüsü değil, sorun türbandır” diyerek "Türban irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır. Başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu'da bir geleneksel giysidir. Arada fark var. Ben kendimden söylüyorum, yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde, benim haklarımı koruyacağına, adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var. Nitekim de başıma geldi…" iddialarında bulundu.

Kişilerin inançlarının gereği olarak yerine getirdiği eylemleri kabullenemeyen bunun yerine faşizan dayatmalara boyun eğmelerini bekleyen çarpık ideolojilere sahip kişilerin söyleyebileceği bu argümanların hiçbir mantıki izahı bulunmuyor. Allah’ın emrini ve dinin gereklerini yerine getiren ve başını örten kadınların kimliksel duruşunu ‘üniformaya benzetmek’ de militarist vesayetin ötekileştirici unsuru olarak devam ettirilmeye çalışılıyor.   

Kemalist ideolojinin dayatmalarını kabullenmeyen ve buna karşı kendi kimliğini koruyan ve korumaya çalışan insanlara karşı hortlatılmaya çalışılan bu zırvaların ancak ideolojik saplantı içerisinde yer alan yayın organlarında yer alması, iyice kemikleşen ideolojilerin bir dışa vurumu olarak ön plana çıkıyor.  

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum