1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Biz Olmasak HDP % 5 Bile Oy Alamazdı"
"Biz Olmasak HDP % 5 Bile Oy Alamazdı"

"Biz Olmasak HDP % 5 Bile Oy Alamazdı"

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, HDP’yi kastederek “Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı.” dedi.

05 Kasım 2015 Perşembe 17:16A+A-

PKK’nın çatı örgütü KCK’nın Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, HDP’yi kastederek “Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı.” dedi. Gerekçe olarak da etkili oldukları bölgelerde partinin %60 ve üzeri oy almasını gösterdi. Bayık ayrıca “Artık HDP Kürt Özgürlük Hareketi'ne şöyle tavır almalı, arasına şöyle mesafe koymalı safsataları bırakılmalıdır.” dedi.

“HDP %5 alamazdı”

Bayık, HDP’nin oylarındaki düşüşün PKK’nın saldırılarından kaynaklandığı görüşünü reddetti ve mevcut oy oranının varlığını kendi oluşumlarına bağladı. Bayık şu ifadeleri kullandı;

“Kürt Özgürlük Hareketi'nin suçlanması ise bir özel savaş yönlendirmesidir. Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı. Kürt Özgürlük Hareketi'nin etkili olduğu her yerde en az yüzde 60 ve daha üzeri oranda oy alındığı görülürse gerçekliğin ne olduğu anlaşılır.”

“HDP tavır almalı safsataları…”

Cemil Bayık, HDP’nin PKK’ya şiddet eylemleri sebebiyle tavır alması gerektiği görüşüne de şu sözlerle karşı çıktı;

“Artık HDP Kürt Özgürlük Hareketi'ne şöyle tavır almalı, arasına şöyle mesafe koymalı safsataları bırakılmalıdır. Bunun yerine Türkiye siyaseti neden demokratikleşmiyor, neden antidemokratik siyasette ısrar ediliyor, neden başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin sorunları çözülmüyor üzerinde yoğunlaşmak gerekir.”

Kaynak: Azadiya Welat, Yeni Özgür Politika

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum