1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Biz günleri insanlar arasında döndürürüz. Çünkü Allah zulmedenleri sevmez!”
“Biz günleri insanlar arasında döndürürüz. Çünkü Allah zulmedenleri sevmez!”

“Biz günleri insanlar arasında döndürürüz. Çünkü Allah zulmedenleri sevmez!”

Eski Kabil yönetimi lideri Eşref Gani’nin 1989’da yayımlanan makalesi oldukça trajik bir durumu gözler önüne seriyor!

18 Ağustos 2021 Çarşamba 19:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban’ın işbirlikçi rejime karşı elde ettiği başarı Afganistan’ı ABD ile birlikte sömürenlerin eteklerini tutuşturdu. Haliyle herkes eski rejimin Başbakanı Eşref Gani’ye odaklanmıştı ki kendisi kaşla göz arasında Afganistan’dan kaçtı.

Eşref Gani’nin çuvallar dolusu parayla birlikte Afganistan’dan kaçtığı iddiası Gani’nin geçmiş dönemdeki söylemlerini hatırlattı ister istemez. 1989 senesinde Johns Hopkins Üniversitesi’nde akademisyenlik yaparken yazdığı bir makale oldukça ilgi çekici veriler sunuyor.

Los Angeles Times gazetesinde yayımlanan makalenin girişi şu şekilde: "SSCB’nin Afganistan'ı terk etmesi Kabil'de kuşatma altındaki kukla rejimin çöküşünü an meselesi yaptı." Makalede Afganistan’ın geleceğine dair öngörülerini sıralayan Gani, SSCB’ye karşı Afganları destekleyen ABD’nin “halkın tercihine saygı duyması gerektiğini” de vurguluyor.

Eşraf Gani, Afganistan’da iktidarda olduğu dönemde hiçbir soruna çare olmayan pasif, işbirlikçi siyasetiyle tarihe geçti. Yolsuzluğun ve adam kayırmanın devlet dairelerini kuşattığı bu dönem zaten ağır aksak var olan işleyiş hepten yürütülemez hale getirmişti.

Eşref Gani de Afganistan’ı işgal edip sömüren ABD gibi Afganistan halkını başına belaydı. En sonunda 1989’da devrilen SSCB destekli rejim gibi o da devrildi. Kendi ifadesiyle “puppet regime” (kukla rejim) olarak tarihe 1989’u not düşen Gani, ABD’nin kukla rejimi olarak tarihin çöplüğüne yuvarlandı ve İslam düşmanlarının buluşma noktası olan BAE’ye sığındı! 

Al-i İmran Suresi 140. ayette “Böylece biz, Allah'ın gerçek müminleri ortaya çıkarması ve içinizden şahitler edinmesi için, o günleri insanlar arasında döndürür dururuz. Allah zulmedenleri sevmez.” ifadesiyle vurgulanan gerçekleri hatırlatan bu hadise Müslümanların uzun soluklu mücadelesinin muhakkak bir neticesi olduğunu gözler önüne seriyor!

e9fosy2xiais69o.jpg

Eşref Gani, BAE'de böyle karşılandı...

HABERE YORUM KAT

2 Yorum