1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Biyolojik Saldırı Şüpheli Ancak İdeolojik Saldırı Şüphe Götürmez’
‘Biyolojik Saldırı Şüpheli Ancak İdeolojik Saldırı Şüphe Götürmez’

‘Biyolojik Saldırı Şüpheli Ancak İdeolojik Saldırı Şüphe Götürmez’

“Beyaz Saray’ın melanetlerinden olduğu kadar Kremlin’in melanetlerinden de korunup sakınmak lazım. Biyolojik saldırı şüpheli ancak ideolojik saldırı şüphe götürmez.”

20 Mart 2020 Cuma 13:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kenan Alpay, koronavirüsle alakalı olarak Rusya’nın piyasaya yaydığı ortaya çıkan yalan ve komploları değerlendirdiği yazısında, İran’da resmi devlet söylemi olarak karşılık bulan ve Türkiye medyasında da örneğin Turgay Güler gibi kişilerin gündemleştirdiği “biyolojik saldırı” iddiasının neden gerçek dışı olduğunu tahlil ediyor.

Kenan Alpay’ın Yeni Akit gazetesindeki köşesinde yayımlanan ve Haksöz-Haber için genişlettiği yazısından konuyla alakalı bir bölüm şöyle:

Amerika’yla mücadele ediyoruz, küresel sömürü çarklarını kıracağız filan derken başka başka emperyalist planların ağına düşülmüş ve hiç akla getirilmeyen sömürü çarklarına hizmet ediliyor olmasın sakın. İsterseniz Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Johannes Bahrke’nin Korona Virüs’le alakalı hızla yayılan yalan yanlış haberlerin Rusya ve Kremlin’e yakın kaynaklardan yayıldığına ilişkin yaptığı açıklamaya bir göz atalım. Johannes Barkhe’den başka AB Komisyonu’nun Dış İlişkiler Sözcüsü Peter Stano da Moskova’nın tüm inkâr girişimlerine rağmen yalan ve sahte bilgilerin çoğunun Rusya‘dan veya Rusya merkezli ağlar üzerinden dağıtıldığını tespit ettiklerini ifade ediyor. Bir şey daha var: Avrupa Birliği önemli internet portallarıyla işbirliği yaparak korona virüs salgınıyla alakalı çoğu Rusya kaynaklı yanlış bilgilerin silindiğini de vurguluyor.

Beyaz Saray’ın melanetlerinden olduğu kadar Kremlin’in melanetlerinden de korunup sakınmak lazım. Biyolojik saldırı şüpheli ancak ideolojik saldırı şüphe götürmez. Avrupa ve Amerika’dan gelebilecek tehditler gibi Rusya ve Çin’den gelebilecek tehditlere karşı da uyanık olmalıyız. Şu türden Rusya ve Çin masallarıyla uyutmasınlar bizi: “Bütün dünyayı yöneten, en gizli ve karanlık planlarla insanlığı iliklerine kadar sömüren Rockefeller ve Rothschilt ailelerinin covid-19 ile dünya nüfusunu salgın hastalıkla azaltma, ardından üretecekleri aşıyla kısırlık ve kronik hastalıkları kalan nüfuza enjekte ederek küresel imparatorluklarını ilan etmesine çok az kaldı.

Vesvese neydi, düğümlere üfleyenler kimlerdi, Felak ve Nas sureleri neden okunur?

*

YAZININ TAM METNİ>>>