1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçimlerini İslami Kitle Kazandı
Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçimlerini İslami Kitle Kazandı

Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçimlerini İslami Kitle Kazandı

İslami Kitle Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin baskılarına rağmen ikinci kez seçimleri kazandı.

28 Nisan 2016 Perşembe 22:50A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın öğrenci kolu İslami Kitle, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin dün (27 Nisan Çarşamba) yapılan seçimlerini kazandı.

İslami Kitle, seçimlerde 25 sandalye kazanırken, Fetih Hareketi'nin öğrenci kolu Eş-Şebibe 21 sandalyede kaldı. Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde İlerici Demokrat Öğrenci Kutbu'nun da 5 sandalye kazandığı bildirildi.

9 bin öğrencinin oy kullanma hakkının olduğu seçimlere katılım oranının yüzde 76'ya ulaştığı ve oy kullanma işleminin sabah 08:00'den öğleden sonra 16:30'a kadar devam ettiği belirtildi.

51 sandalyeli Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi için bu yıl altı öğrenci grubunun mücadele ettiği ve İslami Kitle'nin Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin baskılarına rağmen ikinci kez seçimleri kazandığı ifade edildi.

Bu arada, Hamas Hareketi seçimleri kazanan İslami Kitle'yi, seçimlere katılan öğrenci gruplarını, Birzeit Üniversitesi'ni kutlayarak, İslami Kitle'ye olan güvenlerini yineleyen öğrencilere teşekkür etti.

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İslami Kitle'nin Birzeit Üniversitesi'nde kazandığı seçim zaferinin direniş seçeneğine inancın tazelenmesi anlamına geldiğini söyledi.

Bildiride seçimlerin zamanında ve başarıyla yapılmasını sağlayan Birzeit Üniversitesi yönetimine de övgüde bulunuldu.

Meşal: "Birzeit Üniversitesi'ndeki Seçim Sonuçları Direnişin Zaferi"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerini İslami Kitle'nin kazanmasının Filistin halkının direnişe bağlılık iradesinin yansıması olduğunu söyledi.

Meşal, bu demokratik deneyimin örnek alınarak ulusal tüm kurumlarda siyasi ortaklık tesis edilmesini istedi.

Hamas lideri, İslami Kitle'nin Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerini kazanması münasebetiyle düzenlediği törene gönderdiği mesajda, Birzeit Üniversitesi'nin tüm öğrencilerini kutladı.

Seçimlerin başarıyla tamamlanması için gerekli demokratik ortamı sağlayan üniversite yönetimine teşekkür eden Meşal, İslami Kitle'nin seçim zaferinin siyasi mesajları olduğunu söyledi.

Filistin halkının işgale karşı direnişe bağlılık mesajı verdiğini belirten Meşal, seçim sonuçlarının Filistin demokrasisinin başarısı olduğunu ifade etti.

Seçim sonuçlarının başta öğrenciler olmak üzere Filistin halkının canlılığını bir kez daha gösterdiğini ifade eden Meşal, öğrencilerin işgalden kurtuluş mücadelesinin de temelini oluşturacaklarını dile getirdi.

İslami Kitle üyesi öğrencilere ve tüm öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulunan Meşal, İslami Kitle öğrencilerinden diğer tüm gruplarla iletişim içinde olmalarını ve öğrenci arkadaşlarına ellerinden geldiğince hizmet etmeye çalışmalarını istedi.

Hamas lideri, mesajının sonunda herkesi Filistin davasına yeniden hak ettiği konumu ve canlılığı kazandırmak için çalışmaya davet etti.

FİEM

HABERE YORUM KAT