1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Birlikte Ancak Temassız Yaşam!
Birlikte Ancak Temassız Yaşam!

Birlikte Ancak Temassız Yaşam!

​​​​​​​Batı kendini seküler toplum olarak tarif eder! Oysa vakanın pratikte böyle olmadığını söyleyebiliriz. Dinin toplumsal hayattaki rolü, özellikle azınlıklar karşısında kendini en şedit şekilde dışa vurur.  

30 Nisan 2018 Pazartesi 22:23A+A-

Sinan Ön’ün yorumu:

Hollanda İçişleri Bakanlığı’nın yaptırdığı bir araştırma sonucunda, 2017 yılında 11 bin 500 ayrımcılık vakası tespit edilmiş. Bunların önemli bir kısmı etnik azınlıkları hedef alırken, dini temelli olanların %71’i Müslümanlara yönelik!

“Avrupa’nın ‘kurucu değerlerini’ taşıyan bir ülkede bu nasıl olur?” diyenler olabilir, ancak bu veriler kendilerine ait. Bu verilerden yola çıkarak, Hollanda örneğinde etnik ve dini azınlıklara dönük ırkçılık ve ayrımcılık olgusunu anlamaya çalışalım inşallah. 

1960’lar Hollanda toplumunun göç almaya başladığı yıllarken, 90’lar uyum ve adaptasyon sorunun ortaya çıktığı zamanlar olur. Bu dönem, toplumsal yapının değiştiği ve hareketlendiği bir dönemdir.

Babalarının önceliği ‘ekmek kavgası’yken; yeni nesil, toplumun bir parçası olur. Bu durumun dini ve milli değerlere asimile olmadan gerçekleşmesi, kimliği muhafaza ederek varlığını kabul ettirme isteği, toplumda kendini asli unsur olarak gören grupları rahatsız eder. Göçmenler toplum içinde yoğun bir şekilde tartışılmaya başlanır.

Yazının Devamı…