1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Birgün ve TTB, Hasta Odası Kitaplığında Dinî Eserlerin Bulunmasına Gocunmuş!
Birgün ve TTB, Hasta Odası Kitaplığında Dinî Eserlerin Bulunmasına Gocunmuş!

Birgün ve TTB, Hasta Odası Kitaplığında Dinî Eserlerin Bulunmasına Gocunmuş!

İstanbul Bayrampaşa Devlet Hastanesinde hasta odalarındaki kitaplıklarda dinî kitapların bulunmasına kafayı takan Birgün,yine şaşırtmadı!

13 Mart 2016 Pazar 15:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Söz konusu gazetede Can Uğur imzasıyla yayınlanan “haber”de güya ülkedeki sağlık sorunları ve hastanelerdeki insan kuyruğuna dikkat çekilmiş havası hakim. Ama satırlar aralandıkça Birgün’ün derdinin hiç de bu olmadığı rahatlıkla anlaşılıyor. Neymiş efendim, Bayrampaşa Devlet Hastanesinde hastaların yatması için oda bulunmazken idare hasta odalarına kitaplıklar yapıyor ve bu kitaplıklara dinî-İslami kitaplar koymak suretiyle “gerici uygulamalar”a imza atıyormuş!

Konuyu bir de Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Bayazıt İlhan’a jurnalleyen Birgün muhabiri, hükümetin nasıl “irtica” öcüsünü hayatın her alanına yaydığını ve yetmiyormuş gibi şimdi de hastanelerde dinî kitapların bulunduğu kütüphane odaları ve din görevlileri marifetiyle sağlık alanını da zehirlemek istediğini TTB Başkanına söyletmiş.

Konuyla ilgili sitemize açıklamalarda bulunan Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. A. İbrahim Ulusoy’un tutumu ise Birgün’e cevap olarak yeter.

Uygulamanın arkasında duran Dr. A. İbrahim Ulusoy, bu icraatları dolayısıyla tahfif edici bir habere konu olmalarının kendileri için şeref olduğunu belirtti. 

Hasta odalarında kitaplık hizmetini icra ettiklerini belirten Ulusoy, bu kitaplıklarda seccade, Kur'an-ı Kerim ve Diyanet'in dinî-İslami kitaplarını bulundurduklarını söyledi.  

Dr. A. İbrahim Ulusoy özetle şu bilgi ve değerlendirmelerde bulundu:

“Dün bir gazetede hastanemizde hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti verme yolunda yapmış olduğumuz güzel ve örnek bir uygulamamıza atfen, insaf sınırlarına sığmayan, basitçe bir yermede, hakir görmede bulunulmuş. Bizim için şeref nişanesi olan bu haber de hasta odalarında dini kitapların olduğundan bahsedilmiş.

Elhamdulilllah! Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Rabbim Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve yöneticilerimizden razı olsun. Dinimizi vicdan hürriyeti bazında rahat bir şekilde yaşıyoruz. Şükür, Allahü Teala’nın verdiği nimetleri O’na karşı isyanda kullanmamaktır… Biz de şükrümüzü eda amacıyla başhekim olarak görevli bulunduğumuz hastanede ‘İnsanların en hayırlısı, İnsanlara faideli olandır’ Hadis-i Şerifine mazhar olmak maksadıyla mesai kavramı gözetmeksizin, gece gündüz demeden hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın dualarını almak gayesiyle kaliteli sağlık hizmeti vermeyi kendimize şiar edindik. Son derece modern ve teknolojik cihazlarla hastalarımızın ameliyatları yapılıyor, deneyimli sağlık ekibimizle hastalarımızın şifa bulmasına vesile oluyoruz. 95 doktor 200 hemşire, 300 civarında yardımcı sağlık personeli ile güleryüzle şifa kaynağı oluyoruz insanımıza. Hasta memnuniyetimiz son derece yüksek Elhamdulillah. Tüm Cerrahi ve Dahili branşlarda doktor kardeşlerimiz en son teknolojik cihazlarla çalışıyor ve huzurlu oluyor mutlu çalışıyor. Tüm personelimizin madden ve manen derdi ile dertlenmek bir aile ortamı içerisinde çalışmalarını sağlamak için canla başla uğraşıyoruz. Hem hastalarımızın hem de hasta yakınlarımızın duasını almak için uğraş veriyoruz. 1500’e yakın hastamızı taburcu olduktan sonra evlerinde ziyaret etmek de nasib oldu. Tüm ekibime şükranlarımı sunuyorum. Hastalarımızı rahat etmesi babında hasta odalarımızın hem madden hem de manen temizliğine önem gösterdik. Hastalarımızdan da gelen istek üzerine hasta odalarımıza Kur’an-ı Kerim, seccade, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilmihal ve dini kitaplarından koyduk. Bu uygulamamızdan şevkimizi artırıcı çok pozitif geri dönüşümler ve dualar aldık. İsteyen hastalarımızda istedikleri kitapları, Kur' an-ı Kerim’i hediyemiz olarak alabiliyor. Biz de eksik kitapları tekrar yerine koyuyoruz.

Elhamdulillah. Ne kadar güzel bir uygulama yaptığımızı bugün bir kez daha anladım. Hastanemizde göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 15 aydır hasta memnuniyetine yönelik çalışmalar yaptık. Ekonomisi güçlü ve güçlü sağlık politikaları ile yönetilen ülkemizin kaynaklarını kullanarak cihaz ve donanım açısından hastanemizi güçlendirdik. Teknolojik ünitelerimizi ve cihazlarımızı milletimizin hizmetine sunduk. İnşaallah dualarla ve sizlerden aldığımız destekle daha iyisini, daha güzelini yapacağız. Son 14 yılda tüm dünyanın gıpta ile baktığı, imrendiği, ‘Türkiye Cumhuriyeti Sağlıkta Dönüşüm Politikalarımız’, Harward Üniversitesinde ders olarak okutuluyorsa bundan her vatandaşımızın gurur duyması gerekir. 14 yıl önce hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımız şu an Rize’nin Ayder Yaylasında, Van’ın Bahçesaray’ında rehin kalmıyorsa, 14 yıl önce kırık dökük 650 ambulansı olan bir ülke iken, şimdi 4500 adet son sistem ambulans, 17 helikopter ambulans, 3 adet uçak ambulansı olan imrenilecek bir ülke isek bundan herkesin her kesimin mutlu olması vicdanen takdir etmesi gerekir. Çünkü ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir.’ 2002 yılında Türkiye’de bebek ölüm hızı % 4 iken şu an %0.6 ise gurur vesilesidir. 14 yılda yoğun bakım yatak sayımız 790’lardan 17300’lere çıkarılmışsa ve geceliği 1000 lira iken Devlet, özel ve üniversite hastanelerinin hepsinde ücretsiz ise müteşekkir olmamız gerekmez mi? Hayati tehlike arz eden durumların hepsinde devlet, özel ve üniversite hastanelerinin hepsi parasızsa, doğumdan sonra anneye 1 ay bakmak, 18 yaşına kadar her vatandaşın sağlığını sosyal güven altına almak, tüm açık kapalı kalp ameliyatlarını ücretsiz yapmak, diyaliz ve yanık tedavilerini ücretsiz uygulamak hangi ülkede yapılıyor artık.

Bir antibiyotik 90 liradan 9 liraya düşmüşse, kolesterol ilacı 145 liradan 11,5 liraya düşmüşse, akılcı ilaç kullanım politikaları ile ilaç masrafları azaltılmışsa sebep olanlara teşekkür etmek gerekmez mi! Rabbim Cumhurun Başkanından razı olsun. Ona sağlık, sıhhat ve selamet versin. 100’lerce 5 yıldızlı otel ayarında hastaneler yapıldı ve şehir hastaneleri yapılıyor. Hastalarımız randevu almak için seher vakti artık hastanelerde sıraya girmiyor. 182 MHRS i arayarak istediği hastanede istediği doktorda istediği günde istediği saatte muayenesini olmak için randevu alıyor ve hastanelerimizde güven ve huzurla tedavi oluyor…

Cumhurbaşkanımıza fütursuzca her fırsatta saldıran bu zihniyet, Sağlık Bakanlığının hizmetlerini ve hastanemizdeki bu uygulamayı takdir etmelerini beklemek ahmaklık alameti olsa gerek…

Akıllara ziyan bu haberle kendilerini ve zihniyetlerini de tekrar açığa vurmadılar mı? Kendi ağızları ile de teyit etmediler mi? Evet, evet! Sağlık da, her şeyimiz de, bedenimiz de, canımız da, vatanımız da ‘ALLAH’A EMANET’ değil mi! Amenna. Yılmak yok! Sağlık hizmetinin de en kalitesini en güzelini bu güzide halkımıza vermek için canla başla çalışacağız. Durmak yok! Yola devam!

Sağlık, sıhhat, selamet, afiyet dua istirhamım ile..."

***

Birgün'ün yer verdiği haber:

a3783.jpg

 

HABERE YORUM KAT