1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Birdirbir Dergisi’nin 53. Sayısı Çıktı!
Birdirbir Dergisi’nin 53. Sayısı Çıktı!

Birdirbir Dergisi’nin 53. Sayısı Çıktı!

Çocuklara hitap eden eğlenceli din eğitimi ve kültürü dergisi Birdirbir’in “kibir” konulu 53. sayısı çıktı.

20 Nisan 2011 Çarşamba 13:13A+A-

Türkiye'de nitelikli din eğitimi materyali ihtiyacını gidermeyi amaçlayan EDAM, Birdirbir Dergisi'nin yanı sıra hazırladığı kitaplarla da her geçen gün daha fazla çocuğa ulaşıyor.

Yazı işleri müdürlüğünü Alpaslan Durmuş'un, editörlüğünü ise Hatice Işılak'ın yaptığı derginin danışmanları arasında Prof. Dr. Hayrettin Karaman (ilahiyat), Prof. Dr. Muhsin Hesapçıoğlu (eğitim bilimleri), Doç. Dr. Halil Ekşi (psikoloji), Dr. İbrahim Hakan Karataş (Türk Dili ve Edebiyatı) ve Dr. Mustafa Otrar (ölçme değerlendirme) yer alıyor.

İşte Birdirbir Dergisi'nin 53. sayısında yer alanlar:

Mütekebbir

İsimleriyle Rabbimiz sayfasının yazarı Hatice Ayar bu ay "Mütekebbir" ismini ayet ve hadisler ışığında okuyucusuyla paylaşıyor. Sayfada çok ince mesajlar gizli. "Kibirlenme boş yere her şey O'nun elinde!"

Tren Yolcuğu

Seyyah Batuta, bu sayıda çocukluğumuzun çuf çuflarına, trenlere yapıyor yolculuğunu. İlk demiryoluna, ilk lokomotife ve trenle yapılan hac yolculuğuna eşlik etmenizi bekliyor. İlgilisine duyurulur.

O (as)

Birdirbir'in Resûlullah'a (as) adanan sayfasında bu ay Efendimizin giyim kuşamından yemek yiyişine hatta gülüşüne kadar birçok konu itina ile işlenmiş. Örnek insandan örneklerle...

Acayip Havalı Mont!

Hayta çok mutlu çünkü acayip havalı bir montu var. Hayta'nın havasından geçilmiyor.  Üstelik arkadaşı Cemşit'ten ve ablasından vazgeçecek kadar! Ama ablası Hayta'yı can evinden vuracak bir şey söylüyor. Ne acaba?

Birdirbir'den Hediye, Yarışma Ne Ararsanız Var! 

Birdirbir dergisi, bu sayısındaki ödüllü bulmacasını doğru cevaplayan tam 20 kişiye birer masal kitabı hediye ediyor. Ayrıca Birdirbir bir şiir yazma yarışması düzenliyor. Konuyu ve katılım şartlarını dergiden öğrenebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için:

Tel&Faks: 0216 481 3023

E-posta: [email protected]

 


 

BİRDİRBİR DERGİSİ ŞİİR YARIŞMASI DÜZENLİYOR!

Beş yıldır yayın hayatına devam eden Birdirbir Dergisi "Elbette her zorlukla beraber bir kolaylık vardır."  konulu bir şiir yarışması düzenliyor. Kalemine güvenen arkadaşların şiirlerini dergiye göndermeleri yeterli olacaktır.

Yarışmaya Katılma Şartları: 

1 Ocak 1998 - 31 Aralık 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak.

Kazananlara Verilecek Ödüller:

1 kişiye bilgisayar

2 kişiye bisiklet

10 kişiye bir yıllık Birdirbir Dergisi aboneliği ve onlarca sürpriz hediye sizleri bekliyor.

Şiirle Birlikte Gönderilmesi Gerekenler:

1.Bir fotoğraf

2.Nüfus cüzdanı fotokopisi

3.Adres ve telefon numaralarınız

Zaman:

En geç 21 Nisan 2011

Gönderi Adresi:

EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi)

Ferah Mah. Ferah Cad. Bulduk Sok. No: 1, 34692,

Üsküdar, İstanbul

HABERE YORUM KAT