1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Birdirbir Dergisi’nin 47. Sayısı Çıktı!
Birdirbir Dergisi’nin 47. Sayısı Çıktı!

Birdirbir Dergisi’nin 47. Sayısı Çıktı!

Çocuklara hitap eden eğlenceli din eğitimi ve kültürü dergisi Birdirbir’in, “Beden Temizliği” konulu 47. sayısı çıktı.

11 Ekim 2010 Pazartesi 18:33A+A-

Yazı işleri müdürlüğünü Alpaslan Durmuş'un, editörlüğünü ise Hatice Işılak'ın yaptığı derginin çizerleri arasında Hasan Aycın, Turan Dertli, Oğan Kandemiroğlu gibi usta çizerler yer alıyor.

47. Sayıda Neler Var?

Ey Latif!

Bu sayıda dergi İsmail Ammar'ın dizeleriyle başlıyor: "Yüreğim, lütfunla sevsin, Gözlerim lütfunla baksın". Bu güzel duaya usta çizer Hasan Aycın'ın çizgileri eşlik ediyor.

Tepeden Tırnağa Bakım-Mat

Birdirbir'in en neşeli kahramanları Hacivat ile Karagöz bu sayı da Elif Akardaş'ın kaleminden konuşuyorlar. Karagöz, bu kez bir icatla çıkıyor karşımıza: "Tepeden Tırnağa Bakım-Mat." Bu durumda Hacivat'a da bakıma girmek kalıyor. Tepeden Tırnağa Bakım-Mat'tan çıkan Hacivat gerçekten görülmeye değer!

Erler Çıktı Meydane!

Bu sayıda yepyeni bir çizgi roman daha okurlarıyla buluşuyor. Bu bir pehlivanlık öyküsü: Mustafa! Nezire Demir'in yazdığı, usta çizer Oğan Kandemiroğlu'nun resimlediği bu çizgi roman da Birdirbir'in önceki çizgi romanları gibi çocuklar tarafından çok sevileceğe benziyor.

Hayal mi? Gerçek mi?

Her sayıda dünyanın çeşitli yerlerini gezen Batuta, bu sayıda farklı bir yolculuk yapıyor. İtalya'dan Uzak Doğu'ya kadar uzanan yolda kuklaların tarihî serüvenini inceliyor. Çocuklar bu yolculuğa bayılacak, büyükler çocukluklarına dönecek.

Birdirbir'den İlginç Bir Hediye! 

Birdirbir, bu sayının ödüllü bulmacasını doğru cevaplayan 30 kişiye yine kendi yayınlarından olan yeni ve özgün bir eseri hediye ediyor: Ses Temelli Elifba. Abdullah Açık, Alpaslan Durmuş ve Hatice Işılak tarafından hazırlanan Ses Temelli Elifba'nın bir de iddiası var: Öğrenciler bu elifbâyla alıştıkları bir süreci takip ederek, korku ve endişeye kapılmadan ve ilk günden Kur'an'a geçerek öğreniyorlar. Çünkü bu elifbâ yeni okuma yazma istemine paralel bir anlayışla ve sadece Kur'an'dan örneklerle hazırlanmış. Bu eser, elifbâ öğretiminde yeni bir çığır açacağa benziyor.

Tel&Faks: 0216 481 3023

HABERE YORUM KAT

1 Yorum