1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Birdirbir Dergisinden Şehadet Özel Sayısı
Birdirbir Dergisinden Şehadet Özel Sayısı

Birdirbir Dergisinden Şehadet Özel Sayısı

Çocuklar için eğlenceli din eğitimi ve kültürü dergisi Birdirbir’in “Şehadet” konulu 45. sayısı yayımlandı. Dergide Mavi Marmara gemisi kapak olmuş...

13 Temmuz 2010 Salı 17:15A+A-

Türkiye'nin ilk eğlenceli din eğitimi dergisi Birdirbir, bu sayısını şehadete adadı. Dergi kapağında Mavi Marmara'yı temsilen bir grafik çalışmasına yer verildi.

 

Türkiye'de nitelikli din eğitimi materyali ihtiyacını gidermeyi amaçlayan EDAM tarafından yayımlanan Birdirbir Dergisi, bu ay "Şehadeti"  anlatan bir sayı ile çocuklara ulaşıyor.

Yazı işleri müdürlüğünü Alpaslan Durmuş'un, editörlüğünü ise Hatice Işılak'ın yaptığı derginin danışmanları arasında Prof. Dr. Hayrettin Karaman (ilahiyat), Prof. Dr. Muhsin Hesapçıoğlu (eğitim bilimleri), Doç. Dr. Halil Ekşi (psikoloji), Dr. İbrahim Hakan Karataş (Türk Dili ve Edebiyatı) ve Dr. Mustafa Otrar (ölçme değerlendirme) yer alıyor.

Müzeyyen Yılmaz'ın çizdiği ve Aslıhan Atik'in metnini yazdığı 'Hayta ile Cemşit'in maceraları sürerken, Dudu Ekinci Demir'in Hayat Bilgisi'nde şehadet kavramına ilişkin notlara yer veriliyor.

Elif Akardağ'ın yazdığı, Turan Dertli'nin çizimlerle destek verdiği Hacivat ile Karagöz köşesinde ikilinin yeni maceraları sürerken İcat Taci köşesiyle Çağrı Cebeci ilginç bir cami projesine yer veriyor. Fulya İbanoğlu'nın yazısıyla, Yahya Alakay'ın çizimiyle oluşturduğu 'Göçtü Kervan Kaldık Dağlar Başında' adlı çizgidosyada çocukları farklı coğrafyalara serüvene çıkartılıyor.

Batuta Yeryüzü Mescidini Geziyor
Göçtü kervan, kaldık dağlar başında!
Kimler mi vardı kervanda? Merak mı ettiniz?
O kervanda çok güzel insanlar vardı.
Hayatlarını Allah için feda etmekten çekinmeyen insanlar.
Sabırlı, fedakâr, Allah için seven, Allah için öfkelenen insanlar.

Dua
Rüyalarımızda gördüğümüz filmleri,
Bir varmış bir yokmuş tüm masalları Sen'sin başlatan.
Babamızın getirdiği ekmeği, annemizin pişirdiği yemeği,
Bu da benim dediğimiz her şeyi Sen'sin ısmarlayan.

Birdirbir İrtibat: 0216 481 30 23

HABERE YORUM KAT