1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bir zalim daha öldü ama mağdurları hala içeride
Bir zalim daha öldü ama mağdurları hala içeride

Bir zalim daha öldü ama mağdurları hala içeride

İslami hareket ve Sivas olayları davası gibi birçok davanın savcılık görevini yürüten ve birçok mağduriyetin oluşmasında büyük katkısı olan DGM eski başsavcısı Nusret Demiral öldü.

05 Haziran 2022 Pazar 20:10A+A-

Devlet Güvenlik Mahkemesi eski başsavcısı Nusret Demiral bugün kalp krizi geçirerek öldü.

Dönemin sansasyonel bir çok davasında başrolde oynatılan Nusret Demiral, özellikle Sivas davası ile İslami Hareket davalarında önplana çıkmış, İslami kesimdeki bir çok kişinin ağır cezalar alması için uğraş vermişti. Hala bu davalardan birçok kişi cezaevlerinde mağdur durumda.

Nusret Demiral 1994 yılında yaptığı bir açıklamada, bir memur olduğu halde amirlerini ve seçilmişleri tehdit ederek Refah partisini kastederek "Şeriatçılara oy verirseniz sandığı bir daha göremezsiniz" diyerek Kemalistlerin seçimi bile kendileri tarafından halka verilmiş bir lütuf olarak görüldüğünü göstermişti.

1995’te siyasete atılmak isteyen Nusret Demiral, MHP’den milletvekili adayı olmuş “Ezan Türkçe okunmalı” diyerek İslam’a olan düşmanlığını birkez daha itiraf ederek büyük tepki almış MHP’nin baraj altında olmasını katkı sağlamıştı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

21 Yorum