1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bir Öğretmen Okulda Neler Yapabilir?
Bir Öğretmen Okulda Neler Yapabilir?

Bir Öğretmen Okulda Neler Yapabilir?

İstanbul Sultangazi’de Melahat Öztoprak İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı çalışmalar oldukça ilgi çekici.

03 Ekim 2013 Perşembe 15:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Sinan Özyurt’un öğrencilerle yaptığı etkinlikler eğitim-öğretimde ufuk açıcı boyutlar taşıyor.

“Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle “Peygamberimden Öğrendim” adlı kısa bir film yapan Özyurt, filmde öğrencileri konuşturuyor.

“Değerler Eğitimi” kapsamında “sabır” kavramını tema seçtiği bir diğer filminde öğrencilerin “Sabırlı olmak ne demektir?” sorusuna verdikleri cevapları izliyorsunuz.

Bir diğer çalışmasının konusu ise Peygamberimizin sözleri…

Kendisiyle görüştüğümüz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Sinan Özyurt, aşağıda izleyebileceğiniz kısa filmleri yapma amacını şöyle açıklıyor:

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i öğrencilere daha iyi tanıtabilmek ve kendi hayatlarında Peygamber (s)’in örnekliğini hissetmelerini sağlamak amacıyla yaptık bu etkinlikleri. Ayrıca öğrencilerin bizzat içinde yer aldığı bir çalışmada eğitim-öğretimin daha kalıcı olacağını düşünüyoruz. Etkinliklerin öğrenciler üzerindeki olumlu etkisini de gözlemledik. Örneğin hadis çalışması üzerinden bir yıl geçtikten sonra bile öğrencilerin filmde aktardıkları hadisleri unutmadıklarını gördük.

Velilerin yaklaşımının da olumlu olduğunu belirten Özyurt, filmleri okulda yapılan programlarda gösterdiklerini ve velilerin bu etkinlikler dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiklerini belirtti.

PEYGAMBERİMDEN ÖĞRENDİM


SABIRLI OLMAK NE DEMEKTİR?


KIRK HADİS

HABERE YORUM KAT