1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Bir Hafta İçinde Batı Yaka’da 388 Kişi Tutuklandı
Bir Hafta İçinde Batı Yaka’da 388 Kişi Tutuklandı

Bir Hafta İçinde Batı Yaka’da 388 Kişi Tutuklandı

İşgal güçleri Batı Yaka'da terör estirmeye devam ediyor. Durmaksızın operasyon düzenleyen İsrail askerleri 388 Filistinliyi gözaltına aldı.

21 Haziran 2014 Cumartesi 17:37A+A-

Filistin Esir Kulübü, Siyonist işgal ordusunun üç askerin kaybolmasının ardından Batı Yaka’nın şehir, belde ve köylerinde başlattığı ve aralıksız sürdürdüğü operasyonlarda şimdiye kadar 388 kişiyi tutukladığını belirtti.

Önceki hafta Perşembe günü (12 Haziran) kaybolan üç askeri bulmak için Batı Yaka’nın şehir, kasaba, belde ve köylerinde arama, baskın ve tutuklamalara başlayan işgal ordusu şimdiye kadar aralarında vekil ve eski esirlerin olduğu onlarca kişiyi tutukladı.

Esir Kulübü son tutuklamaların sayısıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada kulüp, Batı Yaka’daki tutuklamalarla ilgili rakamları şehirlere göre vererek, El-Halil’de 132, Nablus’ta 76, Ramallah’ta 48, Cenin’de 39, Tulkerem’de 18, Kalkiliya’da 13, Beytlahim’de 30, Kudüs’te 18, Tubas’ta 7, Selfit’te 7, Eriha’da ise 1 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Esir Kulübü, operasyonun devam etmesi ve tutuklamaların sürmesi nedeniyle bu rakamın daha fazla olmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Son tutuklamalarla beraber şu anda işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esir sayısı 5500’e ulaştı. 

 

HABERE YORUM KAT