1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bir Fotoğraf Karesi ve Fırsatçıların Telaşı
Bir Fotoğraf Karesi ve Fırsatçıların Telaşı

Bir Fotoğraf Karesi ve Fırsatçıların Telaşı

Sitemizi takip edenler daha önce Suriye’yle ilgili bir iki haberde kullandığımız bu fotoğrafı hatırlayacaklar.

14 Şubat 2012 Salı 14:40A+A-

HAKSÖZ-HABER'den Zorunlu Bir Açıklama:

Bir Fotoğraf Karesinden Fırsat Devşirenler Neyi Örtme Telaşında?

Başlarından vurulmuş iki mümin hanıma ait bu fotoğraf, sitemizde 10 Şubat tarihinde Köklü Değişim Dergisi’nin çağrısıyla Beyazıt’ta kılınan gıyabi cenaze namazı için hazırlanan duyuru metninde kullanılmıştı. Bu fotoğrafın Gazze’ye ait olduğuyla ilgili sitemize bir yorum geldi. Verilen İngilizce linkte fotoğrafın 2009 yılına ait olduğu görülüyor. Bu nedenle öncelikle yanlış fotoğraf kullandığımız için okurlarımızdan özür dileriz.

Ancak Suriye’de katliam yaşanmadığına ilişkin ısrarlı yayınlarını ve kara propagandalarını sürdüren kimi internet sitelerinin bu hatamızı, propagandalarının malzeme unsuru olarak kullanma fırsatını kaçırmamaları bizleri şaşırtmadı.

Sürekli bir şekilde “Suriye’de katliam yok!” yayınları yapanlar; Bahreyn’deki mizansen görüntüleri Suriye’de hazırlanmış gibi göstermeye çalışanlar, velhasıl Suriye’de binlerce can vermiş kardeşlerimizin mücadelesini lekeleyip Esed rejimini aklama gayreti güdenler “İşte bakın, dediğimiz doğru! Suriye’de katliam yok! Fotoğraflar bile Gazze’den!” demeye getiriyorlar.

Sanki Suriye’de yukarıdaki fotoğrafı aratan yüzlerce görüntüyü hiç izlememiş, fotoğraf karelerini hiç görmemiş gibi harekete geçen bu fırsatçılara göre biz bu fotoğrafı şu amaçla yayınlamışız: “Suriye ilgili yapılan eylemlere katılımın azlığından rahatsız olanlar, insanlar üzerinde daha çok etki yapabilmek için böylesi resim oyunlarına başvurmakta bir beis görmezler.

Neden Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmadık; onları yalnız bıraktık? Neden Rabbimizin emri gereği çaresiz bırakılan mustazaflar için harekete geçmedik?” diye soracaklarına ve bundan ötürü yüzleri kızarıp utanç duyacaklarına Suriye’yle ilgili eylemlere katılımın azlığından memnuniyet duyarcasına “resim oyunları”ndan bahsediyorlar. Daha dün Bahreyn’deki mizansen görüntüleri Suriye’ye mal edecek kadar adaletten uzaklaşmış bu site, “Haksöz-Haber neyin peşinde?” diyerek açıktan karalama çalışmasına kendini kaptırmış. Hem öyle kaptırmış ki, “Nerede istismara açık bir hata yakalarım da Baas cuntasını aklarım”ın derdine düşecek kadar kendilerinden geçmiş haldeler.

Filistin’den gelen görüntülerden çok mu farklı Suriye’den gelen görüntüler? Baas-Esed cuntasının işlediği cinayetler İsrail’in işlediği cinayetlerden hangi açıdan farklı? Bu kadar mı köreldi gözleriniz, bağlandı basiretiniz? Suriye’de katledilenlerin sayısı 10 bini geçti, kaybedilenlerin sayısı hâlâ tespit edilemedi. Siyonist İsrail’in yaptığından az bir zulüm müdür ki Baas-Esed zulmü Suriyeli Müslümanları kirletmeye, karalamaya ve maruz kaldıkları katliamları haklılaştırmaya soyunuyorsunuz?

Haksöz-Haber olarak Suriye’de yaşanan katliamın fotoğraf ve videolarına yer vermeye çalışıyoruz. Ancak bunların çoğu yayınlanabilecek bir içeriğe sahip olmadığı için önemli bir kısmını da yayınlayamıyoruz. Bir iki tanesini özellikle Filistin’den seçip katliamın dehşetini büyütmek gibi derdimiz hiç yok! Olsa Suriye’den gelen korkunç vahşet resimlerine yer veririz. Hem Baas rejimini Siyonist rejimden de farklı görmüyoruz…

İşte Baas rejimin yaptıkları, İsrail’in yaptıklarından ne kadar aşağı kalırmış bir bakın. Gördüğünüz farkı bize de anlatın, bekliyoruz.

suriye-humus-cocuk7.jpg

suriye-humus-cocuk6.jpg

suriye-humus-cocuk4.jpg

suriye-humus-cocuk.jpg

suriye-humus-cocuk2.jpg

suriye-humus-cocuk3.jpg

suriye-humus-cocuk5.jpg

DAHA FAZLA GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

53 Yorum