1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Binlerce Suriyeli Cuma Namazından Sonra Esed Rejimini Protesto Etti!
Binlerce Suriyeli Cuma Namazından Sonra Esed Rejimini Protesto Etti!

Binlerce Suriyeli Cuma Namazından Sonra Esed Rejimini Protesto Etti!

Suriye’nin kuzeyindeki kurtarılmış bölgelerde Cuma namazından sonra bir araya gelen binlerce Suriyeli Esed rejimini ve Rusya’yı protesto eylemlerini sürdürdü!

17 Kasım 2018 Cumartesi 14:48A+A-

İdlib ve Halep çevresinde rejim karşıtı protesto eylemleri bu hafta da devam ederken, Türkiye ve Rusya’nın gözetiminde varılan ateşkes anlaşmasına rağmen kimi bölgelerde rejim güçleri ile mücahitler arasında çatışmalar sürüyor.

Türkiye ağır silahların geri çekilmesi anlaşmasının yerine getirildiğini savunurken, rejim ve Rusya bazı grupların anlaşmaya uymadıklarını ve bilhassa HTŞ’ye bağlı güçlerin çekilme kararını yerine getirmediklerini iddia etmekteler. Bu arada çatışmalar da yer yer devam etmekte.

Zamanalwsl.net sitesinin kaydettiğine göre, Hama’nın batısında dün meydana gelen ani bir saldırıda 20 civarında rejim askeri öldürüldüğü veya yaralandığı öğrenildi. Geçen hafta da yine aynı bölgede HTŞ 8 rejim askerini öldürmüştü.

HTŞ bu eylemin rejim güçlerinin Ceyş’ul İzze’ye bağlı 23 mücahidi pusu kurarak öldürmelerine karşılık düzenlendiğini duyurmuştu.

HTŞ tüm birliklerini olası bir Rus-rejim saldırısına karşı teyakkuza geçirmiş durumda.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum