1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bingöl'de Gazze Direnişi İle Dayanışma Gecesi
Bingöl'de Gazze Direnişi İle Dayanışma Gecesi

Bingöl'de Gazze Direnişi İle Dayanışma Gecesi

Bingöl'de Gazze Direnişi ile Dayanışma Gecesi düzenlendi.

25 Temmuz 2014 Cuma 21:50A+A-

Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği’nin teravih namazı sonrasında 1. Nolu Sağlık Ocağı arkasında düzenlediği "Gazze Direnişiyle Dayanışma Gecesi" halkın yoğun ilgisini gördü.

Filistin'deki zulme uğrayan müslümanlara duaların edildiği gecede, satılan kitap,dergi ve bardaklardan elde edilen gelirlerin Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine gönderileceği belirtildi.

Gecede sık sık "Bingöl'den Gazze'ye bin selam", "Hamas’a Selam direnişe devam! ", "Şehitlerin kanı zalimleri boğacak" ve "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" sloganları atıldı.

Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekmek ve İsrail'i lanetlemek için düzenlenen gecede, Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz bir konuşma yaptı. 

Müslümanlar arasında sınır olamayacağına dikkat çeken Yılmaz, “Bizim için sınırların hiç bir anlamı yoktur. Bizim için bir müslümanın yaşadığı, ezanın okunduğu ‘Allh’u Ekber’ nidasının yükseldiği bütün heryer islam coğrafyasıdır. Allah’ın kulları için yarattığı bütün arz bizim inancımızın sınırları içersindedir. 2014 yılındayız tam bundan 100 yıl önce 1914 yılında yani bir asır önce bizim coğrafyamızı parçaladılar. Batılılar oturup müslümanlar arasına sınır çizdiler. Dedilerki burası ‘Irak’ burası ‘Suriye’ burası ‘Libya, Türkiye, Libya, Fas, Cezayir’ dediler. 100 yıl önce böyle bir cografya yoktu. Bu sınırlar Batılıların müslümanları bir birinden ayırdığı ve arasına çektiği settir. Coğrafyamızı parçalayıp başlarına hainleri getirerek müslümanları birbirinden uzaklaştırdılar. Ortadoğu bile İngilizlerin uydurduğu bir isimdir. Bu coğrafyanın ortasına İsrail’i yerleştirdiler” dedi.   

Yılmaz,  İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bebek, çocuk, kadın, erkek ve yüzlerce Müslüman'ın şehit edildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bingöllüler olarak bu saldırılara sessiz kalmayacağız. Yüz yıllardır coğrafyamız parçalanmış şekilde kanıyor. Müminlere yapılan eziyetleri izleyenler kahrolsun. O müminler, sırf aziz ve hamid olan Allah’a, yerleri ve göklerin mülkü olan Allah’a iman ediyorlar diye zulüm görüyorlar. Oysa Allah her şeyi görmektedir ve her şeyi bilmektedir. Bizim çoğrafyamız kardeştir, Mekke Buhara'nın kardeşidir, Fas, Türkiye’nin kardeşidir, Libya Türkistan’ın kardeşidir, Arakan, Cezayir’in kardeşidir, Mekke Bingöl’ün kardeşidir, Gazze Bingöl’ün kardeşidir" ifadelerini kullandı.

İsraiil ürünlerine boykot çağrısı yapan Yılmaz, “Bizim inancımız türedi bir inanç değildir. Bu nedenle kendimizi sıkışmış hissetmemeliyiz. Biz büyük bir inancın mensuplarıyız. Bunu bütün müslümanlar benliğinde hissetmelidir; ancak bu şekilde İsrail ve ABD’nin katliamlarına karşı durabiliriz. İslam coğrafyalarının özgürleşmesi gerekiyor. Bu saldırıları gerçekleştiren, Müslüman kanını akıtan İsrail'i destekleyen ne kadar Avrupa, Almanya menşeli ürün varsa bunları boykot edelim. Bunların yiyeceklerini, temizlik ürünlerini evlerinize sokmayın. 'Paralarımızla kardeşlerimizin kanı akmayacaktır' deyin." İfadelerini kullandı.

Yılmaz’ın konuşmasın ardından Grup Yürüyüş sahne aldı. Alana toplanan binlerce kişi ezgiler eşliğinde Müslümanlara yapılan zulümleri protesto etti.

Ramazan Berdibek / Haksöz Haber

bingol-gazze-20140725-01.jpg

bingol-gazze-20140725-02.jpg

bingol-gazze-20140725-03.jpg

bingol-gazze-20140725-04.jpg

bingol-gazze-20140725-05.jpg

bingol-gazze-20140725-06.jpg

bingol-gazze-20140725-07.jpg

bingol-gazze-20140725-08.jpg

bingol-gazze-20140725-09.jpg

bingol-gazze-20140725-10.jpg

DUA METNİ

Rabbimiz!

Her şeyin yaratanı, yaşatanı, sahibi ancak sensin. Her şeyin kendisine muhtaç olduğu, hiç kimseye muhtaç olmayan, sınırsız kudret ve yücelik sahibi hamid olan sadece sensin. Her şeyi gören, her şeye şahit olan, her şeyi hesap günü için kaydeden sensin ancak. Bizleri sana şirk koşmadan iman edenlerden, her daim sana hakkıyla hamd ve kulluk edenlerden, her daim razı olacağın şekilde salih amel edebilenlerden eyle.

Ey Ramazanın ve Orucun Rabbi!

Bizi orucun onurunu koruyarak oruçla onurlananlardan eyle ve orucumuzu tamamlamak suretiyle şeytani güçlere karşı bize kutlu bir zafer nasip eyle!

Ey Bizi Hiçbir Zaman Terk Etmeyen Rabbimiz!

Ümmetimiz garip, öksüz, yetim ve sahipsiz... Sen bizim rabbimizsin, bize sahip çık! Ümmetimizi yeniden hakkın ve adaletin insanlığa şahidi olarak inşa ederken, bize bu duvarda bir tuğla koymayı nasip eyle!

Rabbimiz!

 Bizi silkele, bizi gaflet uykusundan uyandır! Bizi uyuyanlardan değil, uyanan ve uyaranlardan; aldananlardan değil, adananlardan eyle!

Ey Mekke’nin, Kudüs’ün, Bağdat’ın, Şam’ın, Endülüs’ün, İstanbul’un Diyarbakır’ın,  Bingöl’ün Rabbi!

Yeryüzünde ekini ve nesli ifsat eden gözü dönmüş, insan kılıklı büyük ve küçük şeytanların dünyaya egemen olmasına izin verme! Bizi şeytanlardan, tağutlardan eman dilenenlerden değil, sabrederek direnenlerden eyle! İnançlarımızı ve ideallerimizi savunmak için bize güç ve şuur ver!

Rabbimiz!

Sırf senin yolunda mücadele ettikleri, Senin Kur’an’da mübarek belde olarak vasıflandırdığın ve 1300 yıldır İslam beldesi olan Kudüs ve Filistin’i, işgalci Siyonist Yahudilere karşı savundukları için şehit edilen Gazzeli kardeşlerimiz için yapmakta olduğumuz dualarımızı kabul eyle.

Rabbimiz!

Gazzeli şehitlerin senin yolunda mücadele etmek suretiyle gerçekleştirdikleri hakka olan şahitliklerini ve bu yolda canlarını vererek sana olan sözlerini gerçekleştirmek suretiyle gösterdikleri şehitliklerini kabul eyle ve başta Filistin olmak üzere tüm İslam beldelerinin ve tüm ümmetimizin kurtuluşu için bir bereket vesilesi kıl.

Rabbimiz!

Başta Filistin ve Suriye olmak üzere, Mısırda, Kafkasya’da, Doğu Türkistan’da, Arakanda ve dünyanın dört bir yanında sırf Rabbimiz Allah'tır dedikleri, dinlerini ve İslam beldelerini korumak uğruna mücadele ettikleri için zulme uğratılan, katledilen, işkence edilen, yurtlarından sürülen tüm mü'minlere ve mücahitlere mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri sabır ve açık zaferler nasip eyle.

Rabbimiz!

Başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm İslam beldelerinde, Müslüman halkların hiçbir mezhebi yada ırki farklılığı öncelemeksizin, sadece İslam ve Ümmet paydasında ve İslam kardeşliği merkezinde, hayatın tüm alanlarında İslamı özgürce yaşayabilecekleri imkanlara kavuşmalarını nasip eyle.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında, her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi eyle.

Rabbimiz!

İdrak etmekte olduğumuz Hicri - Kameri 1435 Yılı Ramazan ayının, tutacağımız oruçların, anlayıp idrak ederek okuyacağımız Kur'anı Kerimlerin bereketiyle; bizleri, ailelerimizi, tüm ümmeti; bilhassa zorlu imtihandan geçmekte olan Filistin, Suriye, Mısır, Irak, Doğu Türkistan, Kürdistan ve diğer tüm İslam beldelerindeki halklarımızın mücadelelerini bereketlendir güçlendir.

Rabbimiz!

Ümmetimizin Kur’an mesajları aracılığıyla bir kez daha dirilmesini, bir kez daha İslam’ın zafer ve üstünlüğe kavuşmasını, bir kez daha İslam’ın adalet ve rahmetini başta Müslümanlar olmak üzere tüm mazlumların tatmasını nasip eyle bizlere.

Rabbimiz!

Bizleri dünyada sadece sana kulluk etme ve senin yolunda cihat etme, haklıların, mazlumların, Ümmetin, senin rızanı arayarak cihat edenlerin yanında durabilme izzetiyle izzetlendir.

Rabbimiz!

Bizleri en büyük nimet olan sıratı müstakim üzere yaşayıp ölebilme, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verebilme ve sonsuz cennete kavuşma nimetiyle nimetlendir.

Velhamdülillahi Rabbil Âlemin...

HABERE YORUM KAT