1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bingöl Özgür Çocuk Kulübü Yıl Sonu Etkinliği Düzenlendi
Bingöl Özgür Çocuk Kulübü Yıl Sonu Etkinliği Düzenlendi

Bingöl Özgür Çocuk Kulübü Yıl Sonu Etkinliği Düzenlendi

Özgür Çocuk Kulübü’nün Bingöl’de düzenlenen yıl sonu etkinliğinde şiirler okundu, tiyatro gösterileri gerçekleştirildi.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 12:04A+A-

Bingöl Özgür-Der Özgür Çocuk Kulübü’nün yıl sonu programı Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sunuculuğunu Talha Kılıç’ın yaptığı gecede ilköğretim ilk kademe ve orta kademe öğrencilerinin hazırladığı sinevizyon, şiirler, ezgiler, oratoryo, tiyatro ve dua bölümlerinden oluşan neşeli ve anlamlı bir program icra edildi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Özgür-Der Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Tunç, sünnet temelli bir metodolojiyle çocuklarımızı birer Ali, Musab, Cafer gibi cefakar ve vefakar bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Allah’a iyi bir kul ve Resulüne layık bir ümmet olabilmek için şahitlik görevimizi ifa etmeye çalıştığımızı söyleyen Tunç, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

bingol_ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_etkinligi_2.jpg

bingol_ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_etkinligi_3.jpg

bingol_ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_etkinligi_5.jpg

Akabinde konuşmasını yapmaları için Bingöl Özgür-Der Çocuk Kulübü eğitimcilerinden Emine Anuk sahneye davet edildi. Anuk, Kuran-ı Kerim’de baş eğiticimiz olan Rabbimizin emri gereği, çocuklarımızı Allah’a adanmış kullar olarak yetiştirmenin temel görevlerinden olduğunu ve bunun bir vesilesi olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ardından münkerin her daim var olacağı bu dünyada umudumuzu asla yitirmememiz gerektiğini ve bu bağlamda salih kullar yetiştirmeyi şiar edinmemiz gerektiğini söyledi. Ardından program çocukların yıl boyunca yaptığı aktivitelerden oluşan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Şiiler, mektuplar, ezgiler, okunan gecede ayrıca “Güzel Ahlak” oratoryosu yapıldı ve “Gazze Sokak” tiyatrosu oynandı. Yine ümmet bilinci ile ilgili “Aylan” skecinin oynandığı bir gösteri ile devam eden gece, keman dinletisi ve çocukların yaptığı etkileyici dua bölümüyle son buldu.

bingol_ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_etkinligi_1.jpg

bingol_ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_etkinligi_6.jpg

bingol_ozgur_cocuk_kulubu_yil_sonu_etkinligi_7.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum