1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Binali Yıldırım: Havadaki Uçaklar Vurulacak
Binali Yıldırım: Havadaki Uçaklar Vurulacak

Binali Yıldırım: Havadaki Uçaklar Vurulacak

Yıldırım dön ihtarına uymayan uçakların füze ile vurulacağını açıkladı.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 02:48A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara semalarının uçuşa kapatıldığını belirterek, "Şu andan itibaren MİT'in, Genelkurmay'ın, Meclis'in, Külliye'nin üzerinde uçuş yapan her türlü uçak ve helikopter füzeyle düşürülecektir" dedi.

Bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Bu alçakça terör girişimini, bu darbeci bozuntularının hesabını göreceğiz. Milletimiz sokaktadır, insanların üzerine, askerin polisin üzerine mermiler bombalar bırakanların hesabını göreceğiz" dedi.

 


"ANKARA SEMALARINDA UÇAN HER TÜRLÜ UÇAK VE HELİKOPTER DÜŞÜRÜLECEK"

Bir duyuruları olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, şu açıklamayı yaptı: 

"Bir duyurumuz var. Şu andan itibaren MİT'in, Genelkurmay'ın, Meclis'in, Külliye'nin üzerinde uçuş yapan her türlü uçak ve helikopter füzeyle indirilecektir. Başkent'in hava sahası kapatılmıştır. Gereği yapılacak. Bu andan itibaren uçuş yapanlar, hasmane uçuş sayılacak ve gereği yapılacaktır."

Başbakan Binali Yıldırım, demokrasiye karşı yapılan bu girişimin asla ve asla başarılı olamayacağını belirterek, "Bu gelişmeler, milletimizin milli iradeye sahip çıktığının gösterisidir. Halk tankların üzerine çıktı, köprülere halk akın akın yürüyor. Halkın önünde kimse duramaz. Vatandaşımıza, siyasi partilerimize çok teşekkür ediyoruz. Herkes halkın bekasında, ülkesinin bütünlüğünde ülkesine sahip çıkmıştır. Halk akın akın sokaklardadır. Ülkesine, milletine, hükümetine sahip çıkmak için sokaktadır" zdiye konuştu.

HABERE YORUM KAT