1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bilgiyi hikmetle buluşturmak zorundayız!
Bilgiyi hikmetle buluşturmak zorundayız!

Bilgiyi hikmetle buluşturmak zorundayız!

Bu vicdansız ve kalpsiz dünyaya merhameti hatırlatacak; insanca yaşamayı, insanlığı öğretecek beyinlere ihtiyacımız var. Bunu kim yapacak? Bu kutlu göreve Müslümanlardan başka kim layık olabilir?

28 Mayıs 2024 Salı 16:52A+A-

Sinan Ön / Haksöz Haber

İnsan son nefesini verince ölür elbette ama insan sadece nefes alıp veren bir varlık değildir. İnsan sorumluluğunu unutunca, öğrenmeyi bırakınca da ölür. Dolayısıyla Müslümanlar için emeklilik söz konusu değildir. “Arkadaşlar yaşım doldu, benden bu kadar” diyen bir peygamber örnekliği yoktur. Hayat devam ettiği sürece, canımız sağ olduğu müddetçe çalışmaya ve öğrenmeye devam edeceğiz.

Kendimiz ve ailemizden başlayarak, dünyada iyiliği yaygınlaştırmak adına öğrenmeye; anlamak ve anlamlandırmak için çalışmaya; yarınlarla alakalı öngörüler inşa etmeye mecburuz. Çünkü hikmetle yoğrulmamış bilgi, dünyaya zulüm yaymaya devam ediyor.   

Cambridge Sözlüğü 2024 yılının kavramı olarak “Halüsinasyon” kelimesini seçmiş. Bu seçimi ilgi çekici kılan şey ise, bir ruh sağlığı bozukluğuna işaret eden kavramın insanlar için değil, yapay zekâya atıfla kullanılması. Bu durum; yapay zekâ hakkında nasıl düşünüldüğünü ve nasıl insanlaştırıldığını gösteren bir gelişme. Kavram, “Yapay zekâ’nın gerçeklikten kopukluk yaşadığına” işaret ediyor.

Yazının Devamı >>>